„Yra vienam gydytojui nustatytas atvejis, pranešė mūsų laboratorija, dabar sprendžiam, kiek medikų saviizoliuosim, turbūt kokį dešimt žmonių“, – BNS sakė Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

„Jie visi dirbo su apsauga, tai, iš vienos pusės, pagal nustatytą tvarką, kaip ir nereikėtų izoliuotis, bet atsarga gėdos nedaro“, – teigė ligoninės vadovas.

Lietuvoje šiuo metu yra patvirtinti iš viso 382 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, šeštadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Palyginti su penktadienio vakaro duomenimis, koronaviruso atvejų padaugėjo 24-iais: buvo skelbiama, jog nustatyti 358 atvejai.

Per penktadienį Lietuvos laboratorijose buvo ištirti 1405 ėminiai.

Bendrai iki šiol iš viso ištirta 6,9 tūkst. ėminių dėl įtariamo koronaviruso.

V. Grubliauskas: Klaipėdoje nustatyti 8 nauji koronaviruso atvejai, vienas – KUL medikui

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas šeštadienį pasidalino informacija, kad uostamiestyje užfiksuoti 8 nauji koronaviruso atvejai, vienas jų – Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) Neurochirurgijos skyriaus medikui.

„Grįžtant prie statistikos, tai po šią naktį KUL laboratorijoje vykdytų tyrimų iš viso identifikuoti 8 nauji užsikrėtimo COVID-19 virusu atvejai. Deja, bet ir vėl tenka konstatuoti, kad vienas iš teigiamų testų yra ir gydytojo iš KUL Neurochirurgijos skyriaus, ir tai dar viena didelį nerimą ir rūpestį kelianti situacija. Siekiant užkirsti bet kokias galimybės viruso plėtrai, izoliuota 10 medikų ir personalo, dirbančių šiame skyriuje“, – feisbuke rašo V. Grubliauskas.

Jo teigimu, KUL gydomi 49 COVID-19 infekuoti pacientai.

„Šiuo metu KUL gydomi 49 šiuo virusu užkrėstieji, dar 19 laukia savųjų jau atliktų tyrimų rezultatų, o dar du pacientai išleisti pabaigti gydymą namuose“, – sako V. Grubliauskas.

Pasak uostamiesčio mero, pirmojo šeštadienį atvykusio kelto keleivių patikra įvykdyta operatyviai.

„Visa patikra vyko gana aktyviai ir operatyviai, ir per nepilnas kelias valandas buvo patikrinti visi keleiviai, kurie turėjo būti tikrinami pagal atnaujintą tvarką, ir iš jų tik trys pristatyti į viešbutį laikinam buvimui, kol jie saugiu transportu ir saugiu būdu iškeliaus į privalomąją saviizoliacijos vietą. Tačiau tai kol kas tik pirmasis keltas iš keturių šiandien, tad darbo tikrinimo grupėms laukia dar daug“, – teigia V. Grubliauskas.

„Primenu, be sustojimo veikia ir mobilus koronaviruso patikros punktas, nuolatos GMP automobiliais į KUL infekcinį korpusą pristatomi įtariami šiuo virusu pacientai, tad kova – be atvangos ir atokvėpio“, – pridūrė jis.

V. Grubliauskas taip pat paragino gyventojus net ir gražiais orais likti namuose.

„Kreipiuosi į visus, kuriuos puikus oras vilioja į gamtą, prie jūros, – nė minutei nepamirškite, kad raginimas „likti namuose“ net ir tokiais orais – neginčytina rekomendacija, reikalavimas, kurio nesilaikymas ar juo labiau pažeidimas, gali sukelti ir teisinių pasekmių, jau net nebekalbant apie grėsmę ir riziką savo ir kitų sveikatai – būkite atsakingais piliečiais“, – pažymėjo Klaipėdos miesto meras.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, šiuo metu Lietuvoje patvirtinti 382 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai.