Kaip portalui „Delfi“ sakė Respublikinės Šiaulių ligoninės viešųjų ryšių specialistė Zita Kaktienė, miręs vyras turėjo kitų ligų. Kokių, specialistė negalėjo patikslinti be artimųjų sutikimo.

Statistikos departamento Statistikos sklaidos ir komunikacijos skyriaus specialistė Birutė Stolytė portalui „Delfi“ sakė, kad miręs jaunas asmuo buvo skiepytas.

Pasak Klaipėdos universitetinės ligoninės l. e. p. Komunikacijos skyriaus vedėjos Aistės Noreikaitės, penktadienį užgesęs Klaipėdos regiono gyventojas buvo neskiepytas. Daugiau žinių apie tai, ar šis asmuo sirgo lėtinėmis ligomis bei kada pateko į ligoninę, A. Noreikaitė dėl pacientų duomenų apsaugos suteikti negalėjo.

Tai – ne vienintelis jaunas žmogus, pastaruoju metu nuo koronaviruso miręs Šiauliuose. Primename, kad rugsėjo 14-ąją Respublikinėje Šiaulių ligoninėje mirė ir 39 metų Šiaulių Ragainės progimnazijos mokytoja.

Šiuo metu, pasak Z. Kaktienės, Respublikinėje Šiaulių ligoninėje Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje gydoma 16 asmenų, iš kurių penkiolika serga kitomis ligomis. Jauniausio paciento amžius – 48 m., vyriausio – 73 m.

Septyniems pacientams taikoma didelės tėkmės deguonies terapija, aštuoniems – dirbtinė plaučių ventiliacija, šešiems – vazopresorių terapija.

Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikoje gydomi ir keturi COVID-19 liga sergantys vaikai. Laimė, nė vienas iš jų neguli Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje.

Kaip skelbė Statistikos departamentas, iš viso Lietuvoje per praėjusią parą nustatyti 1043 nauji COVID-19 atvejai, mirė 14 žmonių, iš kurių keturi buvo paskiepyti pagal visą vakcinacijos schemą. Visi paskiepyti asmenys priklausė 80–89 metų amžiaus grupei.

Šalies ligoninėse šiuo metu gydoma 1114 žmonių, 122 iš jų – reanimacijoje. Palyginti su ankstesne para, ligoninėse yra 42 žmonėmis daugiau.

Statistikos departamento duomenimis, iš viso Lietuvoje COVID-19 infekcija nusinešė dešimties 20–29 metų amžiaus grupei priklausiusių asmenų gyvybes. Iš jų tik vienas buvo paskiepytas pagal visą vakcinacijos schemą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1195)