Dažnai pavojingų ligų požymiai pasireiškia iki krizės – ankstyvi simptomai jūsų kūne gali padėti išvengti sveikatos sutrikimų ateityje.

Slenka plaukai

Dažnai plaukai slenka sutrikus skydliaukės veiklai. Ploni, trupantys plaukai gali būti hipotireozės požymis (sumažėjęs skydliaukės aktyvumas), ypač jei dar mažėja svoris ir kietėja viduriai.

Plaukai slenka ir dėl genetikos arba dėl streso. Na o plaukų plonumas, trapumas gali reikšti, kad organizmas neįsisavina reikiamo kiekio maistingų medžiagų, visų pirma, kalcio, magnio, kalio ir geležies.

Silpni, lūžinėjantys nagai

Jei ėmė lūžinėti nagai, tai požymis, kad organizmui trūksta kalcio, vitamino D arba cinko. Tokiu atveju reikia subalansuoti mitybą, nelakuoti nagų. Neprošal ir nagų stiprinimo procedūros, papildai.

Reti antakiai

Reti antakiai gali būti požymis, kad skydliaukė nepagamina reikiamo kiekio hormonų. Statistika rodo, kad kas dvidešimtas žmogus vienu ar kitu laikotarpiu turi skydliaukės sutrikimų. Tiesa, moterims skydliaukė sutrinka dažniau, nei vyrams. Subalansuoti hormonus gali tik medikai.

Tamsūs ratilai po akimis

Tamsūs ratilai po akimis atsiranda dėl alergijos – kraujagyslės po akimis išsiplečia ir patamsėja dėl užsikimšusios nosies.

Apnašos ant liežuvio

Kartais jos – burnos grybelinės infekcijos požymis. Pavyzdžiui, susergama, kai dėl antibiotikų sutrinka burnos bakterijų pusiausvyra. Burnos pienligė gydoma vaistais, taip pat rekomenduojama gerti natūralų jogurtą, kuris padeda atkurto burnos florą.

Suskilinėję lūpų kampučiai

Gydytojų nuomone, lūpų kampučiai suskilinėja, kai trūksta vitaminų, pirmiausia – B grupės vitaminų, ypač B2 B6 ir folio rūgšties. Vartokite daugiau vitaminų turinčių produktų, žalių lapinių daržovių ir arbūzų.

Riebaliniai taškeliai

Riebalų sankaupos nuo padidėjusio cholesterino gali atrodyti kaip gelsvi spuogeliai. Jų atsiranda ir liesiems, ir stambiems žmonėms. Dažniausiai – ant kelių, ant alkūnių, ant rankų ir ant kojų.

Jei išberia sėdynę

Tai – celiakijos požymis. Tai virškinimo sutrikimas, kai organizmas netoleruoja produktų su tam tikrais baltymais. Ant sėdynės atsiranda raudonų spuogelių arba vandeningų pūslelių. Tokiu atveju, nebevalgykite makaronų, šviesios duonos ir kitų glitimo turinčių produktų. Žinoma, patartina pasikonsultuoti su medikais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)