O po du puodelius kavos kasdien išgeriančių europiečių organizme estrogeno lygis buvo gerokai žemesnis, rašo „The Times of India“. Tyrėjai atsižvelgė ne tik į moterų organizmą su kava patenkantį kofeiną, bet ir į kitų gėrimų (žaliosios, juodosios arbatos, gazuotų gėrimų su kofeinu) vartojimą.

Ankstesni bandymai su gyvūnais parodė, kad kofeinas gali veikti ovuliacijos procesą. Siekdami patikrinti šią teoriją mokslininkai 2005 – 2007 m. stebėjo 250 moterų nuo 18 iki 44 m. amžiaus.

„Kofeino vartojimas iš tiesų turi įtakos estrogeno lygiui vaisingų moterų organizme. Visgi svyravimai nedarė didelės įtakos ovuliacijai“, –aiškino tyrėjai.

Kita vertus, žinoma, kad moteriškam ciklui svarbus estrogeno lygis, sutrikdžius balansą galimos įvairios ligos: endometriozė, osteoporozė, pieno liaukos ir kiaušidžių vėžys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją