Vaikų organizmai kofeiną sunkiai perdirba ir šalina, įsitikinusi daktarė Ruth Lawrence iš Medicinos ir stomatologijos mokyklos prie Ročesterio universiteto Pediatrijos katedros. Negana to, kofeino galima aptikti netgi kai kuriuose vaistuose, parduodamuose be gydytojo recepto. Todėl kartais būna taip, kad maitinanti motina net neįtaria vartojanti kofeiną.

„Paprastai medikai įspėja motinas apie maksimaliai leistinas kofeino normas. Gimus kūdikiui motinos turi visus produktus vartoti saikingai ir vengti kofeino pertekliaus“, - komentuoja R. Lawrence.

Yra žinoma, kad kofeinas stimuliuoja ir reguliuoja tam tikrus smegenų centrus. Viena vertus, jis pakelia darbingumą, tačiau pernelyg didelės jo dozės skatina ląstelių išsekinimą. Šiomis išvadomis R. Lawrence pasidalijo žurnalo „Journal of Caffeine Research“ puslapiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją