Tad nenuostabu, kad norime vis daugiau laiko praleisti viduje, kur yra šilta ir malonu ir kur galima bent jau apsimesti, kad lauke nėra taip ir pilka ir nyku. Tačiau veikiausiai mažai kas suvokia, kad įvairios priemonės, kurių imamės žiema, iš tiesų mus sendina, rašo britų dienraštis „The Huffington Post“. Štai ką turime žinoti:

1. Šildymas džiovina odą

Veikiausiai ne vienas mūsų žiemos rytą esame atsibudę sausa burna ir gal net sutrūkinėjusiomis lūpomis. Kadangi žiemą daug laiko praleidžiame šildomose patalpose, dėl šilumos oda džiūsta, šerpetoja, pilkėja, jaučiame odos tempimą. Kadangi negalime gyventi lauke, geras būdas kovoti su tokiu sausumu yra įsigyti oro drėkintuvą. Jūsų oda iš karto pajus teigiamą drėgnesnio oro poveikį. Beje, drėkintuvas taip pat padės kambaryje išlaikyti daugiau šilumos. Tad naudos bus daug.

2. Žiemą įdegis nėra tavo draugas

Žiemą, matyt, liūdniausia yra atsisveikinti su vasariniu įdegiu. Kadangi šaltuoju metų laiku laukia nemažai švenčių, galbūt vakarėlių, daugelis nenori atrodyti „baltas kaip sūris“ ir renkasi soliariumą. Nors įdegusi oda gal ir atrodo geriau, soliariumas tikrai nėra geras pasirinkimas. Neverta ir kartoti, kad dėl ultravioletinių spindulių oda greičiau sensta, formuojasi raukšlės, atsiranda pigmentinių dėmių. Geresnė alternatyva yra įvairios kosmetinės dirbtinio įdegio priemonės, kurios taip pat drėkins odą.

3. Alkoholis ir saldumynai

Dėl alkoholio ir cukraus ne tik priaugame svorio. Alkoholis sausina odą, nes organizme sukelia dehidrataciją. Dėl alkoholio organizme taip pat mažėja vitamino C, kuris yra labai svarbus odos būklei. O cukrus organizme sukelia uždegimą. Moksliniai tyrimai taip pat rodo, kad organizmui skaidant cukrų susidaro destruktyvios molekulės, vadinamosios AGE, kurios naikina odoje esančius baltymus ir silpnina odos atsparumą saulės poveikiui.

4. Karštas vanduo

Tas gal ir malonus karštas dušas ne visai yra naudingas tavo odai. Nieko nėra maloniau atsikėlus šaltą žiemos rytą nutipenti iki vonios ir pasišildyti po karštu dušu. Tačiau tas garas ir karštis gali ne tik suteikti malonumą, bet ir pakenkti odai, nes nuplaus tą būtiną drėgmę, kuri itin reikalinga šaltuoju metų metu. Dėl to odą niežės, temps, ji šerpetos.

Stenkitės neužsibūti duše. Prauskitės po vėsesniu, nekarštu vandeniu. Ir, svarbiausia, po maudynių nepamirškite drėkinančio kremo.

Šaltuoju metų laiku sportuoti pasidaro dar sunkiau. Kaip sakoma, atėjai į sporto salę – padarei pusę darbo. Tačiau žiemą ir tą pusę darbo padaryti labai tingisi. O jei ir atėjai sportuoti, tai vėliau tenka gerai apsirengti, kad neperšaltum, gramdyti ledą nuo automobilio ir t. t. Taigi, žiemą sportą dažnai apleidžiame.

Vis dėlto neturėtume pamiršti fizinio aktyvumo naudos net ir žiemą. Juk sportas gerina nuotaiką, padeda kovoti su stresu ir leidžia išlaikyti gražias kūno linijas. Esama mokslinių tyrimų, kurie įrodė, kad fizinis aktyvumas leidžia mažinti organizme uždegimą, kuris yra siejamas su daugeliu ligų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)