Juk dažniausiai norime sumuštinio su sūriu, kumpiu ir dešra – ir kad visa tai būtų sudėta į perpjautą tešlos ragelį. Galbūt išties nuo pagirių gelbsti tik angliavandeniai? Yahoo.com sveikatos skiltyje pateikiami mitybos specialistės Danos James atsakymai ir patarimai. Ji pateikia sveikiausio, labiausiai mūsų kūno poreikius tenkinančio pagiringo ryto pusryčių receptą.

Klausykite savo organizmo: valgykite riebų maistą

Skrudinta duona su avokadu ir citrinos žievele. Jei organizmas protestuoja, kai pusryčiams jam siūlote žalias sultis ar vaisius, atsižvelkite į jo pageidavimus. Ko gero jis nori mononesočiųjų riebalų, o avokaduose jų yra daug. Mononesočiosios riebalų rūgštys padidina hormono adiponektino kiekį, šis hormonas padeda sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje, kuris išsibalansuoja vartojant daug alkoholio.

Sumuštinį paskaninkite citrinos žievele – ji padės kepenims išplauti alkoholio likučius iš organizmo.

Žalėsių dozė

Jei jūsų nepykina nuo žalumynų, tai puikus pasirinkimas pusryčiams, nes chlorofilo dozė iškart jus pažadins. Chlorofilas yra žalias pigmentas augaluose, jis suteikia organizmui energijos ir jį šarmina. Todėl itin padeda, kai užklumpa pagirios. Jei turite probiotikų, vartokite ir juos. Žarnyno mikroflora padeda pašalinti iš organizmo toksinus, tokius kaip etanolis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)