Jau penktus metus iš eilės Klaipėdos universitetas bendradarbiauja su VŠĮ „Holistinė mokykla“ ir rengia tradicija tapusią konferenciją, kurioje paskaitas skaitys medicinos mokslų daktarai, gydytojai-praktikai iš Lietuvos, Latvijos, Indijos bei Didžiosios Britanijos.

„Konferencijoje sveikinimo žodį tars Sveikatos apsaugos ministerijos Visuomenės sveikatos departamento vyresnioji patarėja Asta Kandratavičienė ir Klaipėdos universiteto Sveikatos fakulteto, Holistinės medicinos ir reabilitacijos katedros vedėja prof. Daiva Mockevičienė. Naujausius mokslinius tyrimus medicinos srityje pristatys Klaipėdos universiteto magistrantūros programų studentai Eglė Lingė, Gytis Leliukas ir sveikatos mokslų magistrė Edita Esenku Šimkutė. Savo patirtimi ir įžvalgomis dalinsis pasaulyje gerai žinomi gydytojai ir sveikatos klinikų įkūrėjai iš Indijos dr. Partap Chauhan ir prof. akad. Harpreet Singh Heera, psichologas Ruslan Naruševič iš Latvijos, onkologė-chemoterapeutė Edita Juodžbalienė, gydytoja-odontologė Indrė Misiūnienė, gydytoja anesteziologė-reanimatologė, echoskopuotoja, Ajurvedos specialistė Asta Keturkienė, vyrų klubo „Šviesos Karys“ įkūrėjas Vytenis Sinkevičius, o brolis Benediktas ves meditaciją „Taika pasauliui“, kuri bus transliuojama ir nuotoliu“, – apie konferencijos pranešėjus pasakoja „Holistinės mokyklos“ vadovas Vytautas Gruzdys.

Holistinė konferencija

Dvi dienas vyksiančia holistinio sveikatingumo konferencija siekiama sukurti erdvę, kurioje sveiku gyvenimo būdu besidomintys žmonės turėtų galimybę rasti sau asmeniškai svarbius atsakymus bei suprasti, kad iššūkių bei valios išbandymų pamėtėjančiame sveiko gyvenimo būdo kelyje yra ne vieni – šalia yra daugybė bendraminčių bei tvirta, palaikanti holistinio sveikatingumo bendruomenė.

„Dažnai žmonės nustemba, kad ilgus metus kamavęs skausmas išnyksta vien pakeitus, pavyzdžiui, mitybos įpročius. Esame įpratę galvoti, kad skirtingos kūno dalys veikia atskirai, tačiau iš tikrųjų mūsų kūnas yra viena didžiulė visuma, kurioje viskas tarpusavyje susiję: mityba, mintys, gyvybingumas, judėjimas bei kiti veiksniai veikia vieni kitus bei yra mūsų geros savijautos pamatas“, – teigia jau daugelį metų sveiką gyvenimo būdą praktikuojantis „Holistinės mokyklos“ vadovas.

Renginys apima paskaitas Klaipėdos universitete ir nemokamą programą „Alive“ prekybos centro „Studlendas“ žaliosiose erdvėse. Šeštadienį bei sekmadienį bus vedamos nemokamos mankštos, jogos treniruotes, sveikatingumo užsiėmimai su specialistais ir treneriais iš Klaipėdos miesto sporto klubų, jogos studijų bei kitų fizinio aktyvumo centrų. Šalia vyks sveikatingumo mugė: natūralūs produktai, bei įvairios sveikatinimo veiklos, kurias klaipėdiečiai galės išbandyti, o vakare renginio dalyvių laukia nemokama muzikinė vakaro programa.

Holistinė konferencija

Konferencijos dalyviams, išklausius paskaitas išduodamas Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintas kvalifikacijos kėlimo pažymėjimas (12 akad. val.), kuris gali padėti kilti karjeros laiptais sveikatos mokslų srityje. O tiems, kurie iki šiol su medicinos mokslais gyvenimo nesiejo, ši konferencija gali tapti naujo karjeros kelio pradžia, paskatinimas gilintis į sveiką gyvenimo būdą ar net pasirinkti universiteto studijas medicinos mokslų srityje.

Išsami konferencijos „Holistinis žmogus: maistas kūnui ir sielai“ ir nemokamo renginio „Alive“ programa – https://holistiniszmogus.lt. Konferencija bus transliuojama ir nuotoliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją