„Greitosios pagalbos atvežta patenkinamos būklės, sloguojanti, truputį karščiuojanti. Paimti tyrimai ir gautas atsakymas, kad ji yra serganti“, – penktadienį žurnalistams sakė V. Janušonis.

Jo teigimu, moteris su savo vyru iš Tenerifės į Palangą atskrido per Barseloną. Iš Palangos namo šeima vyko nuosavu automobiliu.

„Kaip ji pati teigė, grįžo su vyru. Vyras namuose izoliavosi, o ji pati, kaip sakė, kontaktų neturėjo. Tikimės, kad daug kontaktų turbūt nebus ir galbūt daugiau nebus sergančių žmonių“, – kalbėjo ligoninės vadovas.

„Vyras šiuo metu namuose. (...) Visuomenės sveikatos centras, matyt, tuos kontaktus žiūrės, bus patikrintas ir vyras“, – tęsė V. Janušonis.

Jis taip pat patikino, kad koronavirusu infekuota pacientė jaučiasi gerai. Ligoninėje, anot V. Janušonio, nuo vasario 3 d. buvo patikrinti 53 pacientai, o šiuo metu 13 mėginių yra išsiųsti į Vilnių tirti.

„Mano įsakymu paruoštas planas – atlaisvinome ir šiuo metu turime 30 lovų. Dar kelias – apie dešimt – turime rezervinių. Šiandien pradėjome ruošti (...) dar – bus šešiasdešimt lovų paruošta, o jei reikės, esame numatę visą korpusą atlaisvinti – iki 200 lovų“, – patikino V. Janušonis.

Klaipėdoje, pranešus apie pirmą atvejį, padaugėjo medikų iškvietimų. Greitosios pagalbos darbuotojai vos spėja suktis, pasakojo prie KUL sutiktas greitosios medicinos pagalbos automobilio vairuotojas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)