Savanoriai laikėsi Viduržemio jūros, mažai angliavandenių turinčios dietos ir mažai riebalų turinčios dietos. Paaiškėjo, kad esant trumpalaikei perspektyvai veiksmingiausia mažai angliavandenių turinti dieta.

Po pusės metų savanoriai, kurie maitinosi daugiausiai mėsa, žuvimi ir užkepėlėmis, vidutiniškai sulieknėjo 6,4 kilogramo. Tie, kurie laikėsi Viduržemio jūros dietos iš žuvies, salotų, alyvuogių aliejaus ir riešutų, sulieknėjo 4,9 kilogramo. Mažai riebalų turinčios dietos besilaikiusieji per pusmetį sulieknėjo 4,7 kilogramo.

Tiesa, praėjus kažkiek laiko žmonės vėl ėmė stambėti (mažiausiai sustambėjo tie, kurie laikėsi mažai angliavandenių turinčios dietos). Ilgiau pastovų svorį išsaugojo besilaikantieji Viduržemio jūros dietos. Dietologų nuomone, mažai angliavandenių turinti dieta veiksmingiausia, nes valgoma daugiau daržovių mėsos, mažiau kiaušinių ir ankštinių.

Na o Viduržemio jūros dietos paslaptis – mažesnis kiekis ne tik ankštinių, bet ir duonos, bulvių bei makaronų. Tokia mityba sveika organizmui, be to, išsaugomas stabilus svoris – savanorių organizme sumažėjo blogojo cholesterolio, tad sumažėjo širdies ir kraujagyslių ligų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją