Džiugia istorija, kuri atspindi įtemptą medikų darbo kasdienybę, savo socialinio tinklo paskyroje pasidalino Kauno m. GMPS.

„Penktadienis, vasario 3 d., 10:55 valanda. Mūsų dispečerinėje pasigirsta skambutis. Atsiliepusi į skambutį, GMP dispečerė Joana Vasiliūtė išgirsta moters balsą, kuris praneša, kad jai prasidėjo gimdymas. GMP dispečerė, užduodama esminius klausimus, skubiai aktyvuoja mūsų klasterinę GMP brigadą (1516) ir toliau palaiko pokalbį su moterimi. Dispečerė Joana, teikdama detalias instrukcijas gimdyvei telefonu, padeda naujagimiui atkeliauti į šį pasaulį namuose. Atvykus GMP brigadai, įvertinama naujagimio ir gimdyvės būklė, atliekami reikalingi veiksmai ir abu transportuojami į gydymo įstaigą!

Labai džiaugiamės šia laiminga istorija! Dėkojame pacientei, kuri nepasimetė ir puikiai vykdė GMP dispečerės Joanos nurodymus iki atvykstant GMP brigadai. Taip pat, dėkojam mūsų kolegoms – gydytojai G. Stravinskaitei, skubios medicinos pagalbos slaugos specialistei N. Stučinskaitei, paramedikui – GMP automobilio vairuotojui G. Barauskui ir dispečerei J. Vasiliūtei! Šaunuoliai“, – istorija su laiminga pabaiga dalinosi medikai.

Mamytei ir mergytei Kauno m. GMPS linki ramių miego naktų bei kuo geriausios sveikatos.