„Prašome atvykti į Kauno klinikų kraujo centrą, Eivenių g. 2, padovanoti kraujo“, – SMS žinutėmis ketvirtadienį pagalbos į gyventojus kreipėsi kraujo centras.

Kauno klinikų interneto svetainėje skelbiama, kad donorų kraujo reikia nuolatos ir nedelsiant, ypač jis reikalingas pacientams po sunkių traumų, nudegimų, chirurginių operacijų metu, taip pat gimdyvėms, naujagimiams, sergantiesiems onkologinėmis bei kitomis ligomis.

Pridedama, kad kraujo donoru gali būti kiekvienas sveikas asmuo 18–65 metų amžiaus, kurio kūno masė ne mažesnė nei 50 kg, pateikęs galiojantį asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

„Donorų kraujo surinkimo procedūra yra saugi: naudojamos tik vienkartinės sterilios priemonės, vienos donacijos metu paimama standartinė kraujo dozė – 450 ml ir apie 30 ml privalomiems kraujo tyrimams, o visa informacija apie donorą, jo sveikatą, kraujo tyrimų rezultatus yra konfidenciali.

Donacijų trukmė: kraujo surinkimas – 6–12 min, kraujo sudėtinių dalių surinkimas (aferezė): trombocitų – 1,5–2 val., trombocitų+eritrocitų – 40–60 min., eritrocitų – 20–30 min.“ – skelbiama interneto svetainėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją