Kaip BNS sakė KMU Vaikų chirurgijos klinikos vadovas Vidmantas Barauskas, torakoskopinė plaučių nefunkcionuojančio audinio pašalinimo operacija mergaitei buvo atlikta praėjusią savaitę. Pacientė jaučiasi gerai ir po penkių ligoninėje praleistų parų jau išvyko į namus.

Pasak V.Barausko, atliekant operaciją miniinvaziniu torakoskopijos metodu, pakako nedidelių pjūvių, kuriais pacientei buvo įleista miniatiūrinė vaizdo kamera, perduodavusi chirurgams vidaus vaizdą į ekraną, o ant plaučių esantis audinys susmulkintas viduje ir pašalintas per pjūvį.

"Operuota pacientė labai dažnai sirgo plaučių uždegimu ir blogiau vystėsi. Atlikus sudėtingus tyrimus - krūtinės ląstos rentgenografiją, kompiuterinę tomografiją, aortografiją, buvo diagnozuota plaučių sekvestracija ir mergaitę nutarta operuoti", - kalbėjo V.Barauskas.

Mediko teigimu, plaučių sekvestracija yra labai reta įgimta liga, šios anomalijos esmė - cistinis nefunkcionuojančio plaučių audinio darinys, neturintis ryšio su bronchais ar trachėja, bet iš anomališkų arterijų aprūpinamas krauju.

Tokius ligonius dažnai vargina plaučių uždegimai, iš nefunkcionuojančio plaučių audinio ilgainiui susiformuoja cista, kuri gali komplikuotis ir tapti pūliniu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją