"Negalima buvo taikyti griežčiausios nuobaudos - atleisti iš darbo. Reikėjo skirti švelnesnę nuobaudą", - kalbėjo savivaldybės Teisės departamento direktorius Dainius Ratkelis.

Visus tarybos sprendimo projektus peržiūri savivaldybės teisininkai, tačiau pernai spalį jie jokių pažeidimų neįžvelgė.

Ligonių sujungimo reikalais ir naujojo direktoriaus konkursu rūpinęsis laikinai savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas einantis Zenonas Abramavičius šia tema kalbėti vengia.

"Jeigu nebūtų to tarybos sprendimo, ligoninės turbūt ir dabar nebūtų sujungtos. O mes įgyvendinome Vyriausybės numatytą reformą. Daugiau aš nieko negaliu pasakyti", - aiškino Z.Abramavičius.

Į ligoninės direktoriaus postą Tautvydas Jankauskas visgi nebus grąžintas, nes po Kauno ligoninių reformos neliko 2-osios ligoninės.

Savivaldybė greičiausiai turės atseikėti solidžią sumą T.Jankauskui už priverstines pravaikštas, teisines konsultacijas ir moralinę žalą.

Paklaustas, ar savivaldybė skųs teismo sprendimą, D.Ratkelis tiesiai neatsakė. "Turime mėnesį. Nagrinėsime motyvus ir teiksime merui. Jis turėtų priimti sprendimą", - aiškino Teisės departamento direktorius.

"Nebuvo už ką manęs atleisti. Nepadariau nieko, ką man bandė prikišti. Bet juk viskas iš anksto buvo nuspręsta", - įsitikinęs T.Jankauskas.

Jį praėjusios kadencijos Kauno valdžia kaltino vilkinant ligoninių pertvarkos procesą. Už tai ir nuspręsta skirti griežčiausią nuobaudą - atleidimą iš darbo.

T.Jankauskas yra vienas iš pretendentų vadovauti Kauno klinikinei ligoninei. Kol kas šiai įstaigai laikinai vadovauja Kęstutis Mazurkevičius, taip pat siekiantis tapti tikruoju ligoninės vadovu.

"Ką gali žinoti, kas laimės tą konkursą. Gal ir T.Jankauskas", - svarstė Z.Abramavičius.

Viešoji įstaiga Kauno klinikinė ligoninė įkurta 2010-ųjų pabaigoje sujungus Kauno 2-ąją ir Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikines ligonines.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją