Sparčiai daugėjant susirgimų COVID-19 skaičiui simptomus pajutę gyventojai masiškai plūsta į testavimo punktus.

Į maksimaliu pajėgumu dirbantį Kauno testavimo punktą žmonės eilėje laukia pusantros valandos ir daugiau, nusidriekia kilometrinė automobilių eilė. Nors nuo šios savaitės pradžios punkte ėminiai imama keturiose palapinėse, panašu, kad spėjama aptarnauti mažiau nei yra pageidaujančių – registruotis galima tik po dviejų ar daugiau dienų, tenka laukti eilėse.

Kauno koronaviruso tyrimų mobiliojo punkto koordinatorius Lukas Pavlavičius minėjo, kad nuo ketvirtadienio ilginamas darbo laikas.

COVID-19 mėginiai Kaune bus imami nuo 7 val. ryto iki 22 val. Jeigu vakar buvo paimta 2,5 tūkst. mėginių, šiandien planuojama paimti iki 2,6 tūkst. mėginių, prailginus darbo laiką per dieną ketinama ištirti apie 3 tūkst. žmonių.

COVID-19 testavimo punktas Kaune

L. Pavlavičius minėjo, jog nuo ketvirtadienio pailgės ir ėminius dirbančių medikių pamainos laikas. Jeigu šiuo metu specialiais kostiumais vilkinčių medikių pamaina trunka 4 valandas, nuo rytojaus ji ilgėja iki 5 valandų. Tiesa, bus skiriama laiko poilsiui.

Lankantis Kauno kempinge įsikūrusiame mobiliame tyrimo punkte pastebimas ypač didelis testuotis atvežamų vaikų skaičius. Įvairaus amžiaus nuo darželinio iki mokyklinio vaikų esame bene kas antrame automobilyje.

Pasak punkto koordinatoriaus L. Pavlavičiaus, testuojamų vaikų iš tiesų daug, panašu, kad virusas labai sparčiai plinta mokyklose bei darželiuose. Mokinius testuojant kaupinių metodu, jeigu viename kaupinių aptinkama koronavirusas, atlikti PGR testus siunčiami visi ėminius kaupiniui davę vaikai.

Tai, pastaruoju metu pastebimas itin didelis COVID-19 plitimas švietimo įstaigose portalui „Delfi“ yra minėję ir Kauno savivaldybės atstovai.

COVID-19 testavimo punktas Kaune

Gali būti, kad toliau augant susirgimų skaičiui į testavimo punktą plūstels dar daugiau žmonių.

Kauno poliklinikos direktorius Paulius Kibiša antradienį portalui „Delfi“ sakė, kad savivaldybei siūlyta atidaryti dar vieną testavimo punktą. Taip būtų galima išskaidyti tirtis atvykstančių žmonių srautus, augant susirgimų skaičiui – paimti daugiau mėginių.

„Apie poreikį steigti antrąjį punktą jau kalbėjome su savivaldybės atstovais. Jie turėtų išrinkti jam vietą, kad būtų patogų privažiuoti automobiliais, kad jie nesudarytų transporto spūsčių. Kokią vietą pasirinks miesto savivaldybė – mes nežinome“, – sakė Kauno poliklinikos vadovas P. Kibiša.

Jis užsiminė ir apie tai, jog šiuo metu dirbant pilnu pajėgumu jau susiduriama su darbuotojų trūkumu. P. Kibišos vertinimu, galbūt jau netolimoje ateityje COVID-19 ėminius galėtų imti ir privačios sveikatos apsaugos įstaigos.
COVID-19 testavimo punktas Kaune
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)