Į Kauną ji atvežta iš Alytaus. Ten medikams paauglė, Kauno klinikų Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus vadovo prof. Rimanto Kėvalo žiniomis, skundėsi stipriu galvos skausmu, sąmonės sutrikimu ir karščiavimu. „Atvažiavusi į Alytaus ligoninės Priėmimo skyrių ji dėl silpnumo tuoj neteko sąmonės. Mergaitė buvo paguldyta į reanimaciją ir tuoj pat reanimobiliu pervežta pas mus“, – pasakojo R. Kėvalas.

Iš Alytaus pacientė į Kauno klinikas buvo pervežta komos būsenos. Jai atlikti tyrimai, kurie nepatvirtino meningokokinės ar kitos bakterinės infekcijos, taip pat nenustatytas gripo virusas. Merginai buvo taikytas intensyvus gydymas vaistais, dėl progresuojančio galvos smegenų burkimo skubiai atlikta neurochirurginė dekompresinė operacija. Mergaitė mirė, nes virusinė infekcija suardė galvos smegenų struktūrą ir pažeidė gyvybiškai svarbius centrus galvos smegenyse. Atlikus skrodimą, rastos visiškai suirusios galvos smegenys.

„Virusinės kilmės encefalitas yra lašelinė infekcija, plintanti per seiles, pavyzdžiui, kosint, taip pat naudojantis bendrais stalo įrankiais, daiktais“, – aiškino Kauno klinikų Ryšių su visuomene skyriaus vadovė Milda Dambrausienė. Ji ramino, kad tokie tragiški įvykiai yra pavieniai. „Tačiau niekas negali atsakyti į klausimą, kodėl, pavyzdžiui, vienam nuo gripo būna tik kosulys ir temperatūra, o kitam išsivysto ir širdies raumens pažeidimas, sunkus plaučių uždegimas“, – sakė M. Dambrauskienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (398)