Padės viešoji policija

Anot jo, sąlygos dirbančiam kolektyvui yra geros, o jų čia bus nemažai, per dieną bus buriamos 3 komandos po 3 žmones. Jis teigia, kad yra padarytas sklandus atvykimas ir išvykimas, kad automobiliai galėtų apsisukti ir pravažiuoti atgal.

„Čia bus paimami mėginiai, užpildomi dokumentai. Laukiame testų, apsaugos priemonių ir esame pasiruošę dirbti. Šiuo metu mūsų darbuotojai treniruojasi ir ruošiasi, nes aprašas yra 7 puslapių, viskas išsamiai aprašyta. Suprantama, kai yra galima infekcija, reikia mokėti ir apsirengti, ir nusirengti, ir keisti pirštines“, – aiškina jis.

Pasak P. Kibišos, treniruotės parodė, kad šis tyrimų punktas gali priimti 60-70 žmonių per dieną. Jis tikina, kad viešoji policija žadėjo padėti, tad dalį funkcijų galėtų atlikti jie, taip procesas pagreitėtų.

„Procesas nėra lėtas. Tiek tyrimų vienoje vietoje nėra mažai, jeigu bus poreikis, ieškosime galimybių, bus galima atidaryti ir antrą punktą.

Pagal aprašą, kiekvienas žmogus skambina numeriu 1808, ten pagal specialų algoritmą jis yra apklausiamas, jeigu yra indikacijos tyrimui komanda sukontaktuoja su mūsų koordinatoriumi, pateikia duomenis. Koordinatorius skambina pacientui jo pateiktu mobiliu telefonu, surenka asmens duomenis ir paskiria jam atvykimo laiką. Atvykus yra nustatyta tvarka kaip identifikuojama, kad tai yra tas pats pacientas, kuris kreipėsi. Tokiu būdu stengiamės sklandžiai ir greitai paimti tyrimą“, – sako jis.

Tyrimų punktą tikisi atidaryti jau rytoj

Jo teigimu, labai gerai, kad pacientai galės vykti namo ir ten tvarkingai ir patogiai izoliuotis, kadangi procesas užtrunka. P. Kibiša sako, kad 24 valandų bėgyje nuo mėginio paėmimo žmogus gauna atsakymą, ką jam toliau daryti.

„Jeigu yra indikacijos, žmogui yra siunčiama greitoji pagalba, kuri pristato jį į gydymo įstaigą. Paskaičiavome, kad reikėtų apie 9 tūkstančių vienkartinių pirštinių per mėnesį, 400 apsauginių komplektų per mėnesį. Poliklinikoje turime tiek priemonių, kiek reikalinga užtikrinti mūsų būtinoms kasdienėms funkcijoms, jokių problemų nėra. Pas mus važiuoja dar 500 komplektų, 1500 respiratorių ir 40 tūkstančių medicininių kaukių. Turime priemonių, bet kaip ir visi, įtemptai“, komentuoja specialistas.

P. Kibiša teigia, kai tik gaus testus ir apsaugos priemones, tyrimo punktas iš karto pradės veikti. Pasak jo, tikimasi, kad jis pradės funkcionuoti jau rytoj.

„Komanda yra iš 18 žmonių. Šiuo metu manome, kad tai bus mūsų darbuotojai. Nėra, kad būtų daug laisvų žmonių, bet komandas surinkti pavyko. Jeigu pritrūks žmonių, dalį funkcijų gali atlikti ir medicininės kvalifikacijos neturintys žmonės“, – situaciją apibendrina jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)