Nuo šiol čia bus ugdomi aukščiausio tarptautinio lygio specialistai, teikiamos specializuotos itin aukštos kokybės paslaugos verslui, viešajam sektoriui. Centrą galima vadinti stipriu inovatyviojo verslo įmonių partneriu.

Moderniame atviros prieigos centre įrengtos šiuolaikinės laboratorijos su naujausia mokslinių tyrimų vykdymui būtina įranga. Čia vykdoma veiksmingesnių vaistų paieška ir kūrimas, natūralių biologiškai aktyvių junginių, vaistinių medžiagų taikinių paieška, ląstelių genetikos, vaistinių medžiagų tiekimo sistemų biofarmaciniai tyrimai ir kt.

Centro mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros rezultatus bus siekiama panaudoti ir klinikinėje praktikoje, diegiant naujus diagnostinius metodus, tobulinant esamus bei panaudojant naujus medikamentus efektyvesnei klinikinei praktikai gydymo įstaigose.

„Tai yra istorinis renginys LSMU. Tai yra šimtmečio projektas. Tai bus itin svarbus projektas visai medikų bendruomenei ir visuomenei. Tai bus atspirtis ateities mokslo čempionams“, - atidarymo ceremonijoje teigė LSMU rektorius Remigijus Žaliūnas.

„Dažnai vyksta diskusijus, ar Lietuva būtų pajėgi pastatyti tokį objektą. Tai mums, kaip mažai valstybei leidžia nukreipti investicijas, kur jos duoda daugiausiai naudos. Dabar lėšos numatytos ne pastatams statyti, o technologijoms, kad Lietuva galėtų diktuoti tam tikras madas“, - kalbėjo ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Kauno slėniai rodo pavyzdį kitiems Lietuvos slėniams. Kaune baigtumo procentas yra didžiausias. Nežinau, kodėl taip yra. Mes gana aktyviai kontroliuojame šiuos projektus, nes buvo iškilę realių grėsmių lėšų įsisavinimui. Šis projektas padės pritraukti į Lietuvą naujų investicijų. Vaistų bandymai, testavimas galėtų pritraukti lėšų ne tik valstybei, bet ir universitetui“, - teigė Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

R. Žaliūnas teigė, kad naujajame centre bus siekiama idėjas paversti realybe.

„Bendra idėja ir buvo, kad čia turi gimti idėja, kuri virstų naujosiomis technologijomis. Mes turėsime puikią progą pritaikyti savo darbus konkrečiai sveikatos mokslų sričiai“, - teigė R. Žaliūnas.

Projekto įgyvendimas truko apie trejus metus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)