Pasitelkusi robotą, laboratorija per dieną galės atlikti iki 20 tūkst. kraujo tyrimų. Dėl įdiegtų inovacijų išaugs sudėtingų tyrimų atlikimo operatyvumas ir kokybė. Tai leis gydytojams efektyviau diagnozuoti klastingas ligas, daugiau dėmesio skirti profilaktiniams tyrimams.

Tikimasi, kad moderni laboratorija Kaune sudarys platesnes galimybes pasinaudoti ankstyvosios ligų prevencijos programomis.

Be to, robotizuota laboratorija padės išvengti žmogiškojo faktoriaus.

„Žmogaus pagalbos įdiegus naująją sistemą reikia minimalios, todėl bus išvengta žmogiškųjų klaidų“, - teigė Dangira Babenskienė, medicinos diagnostikos ir laboratorinių tyrimų asociacijos prezidentė.

Medikams tereikia įdėti kraujo mėginius į „robotą“. Vėliau viskas padaroma automatiškai – kraujas ištiriamas, o itin tikslūs rezultatai keliauja tiesiai į kompiuterinę sistemą, kur juos gali išvysti gydytojai.

Laboratorija aptarnaus viešąsias ir privačias asmens sveikatos priežiūros įstaigas vidurio Lietuvos ir pajūrio regione.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją