Didžiosios Britanijos širdies ligų fondas primena: suaugęs žmogus, sveriantis 75 kilogramus, per pusvalandį vidutinio intensyvumo bėgimo sudegina 430 kalorijų. Tai maždaug penktadalis rekomenduojamos paros normos: maždaug dvi mažos porcijos gruzdintų bulvyčių ar trys skardinės kolos, skelbia 1843magazine.com.

Boksas ir plaukimas baidarėmis taip pat puikiai degina kalorijas, tačiau šiai veiklai būtinas pasiruošimas. Kaip skelbia Sporto ir kūno rengybos pramonės asociacija, 2015 metais bėgimo batelius apsiavė per 48 mln. amerikiečių, o štai bokso pirštines apsimovė vos 5 mln.

Be jokios abejonės, kūnas energiją naudoja ir nieko ypatingo neveikdamas. Kai kurie žmonės, konkrečiai daugiau sveriantys, sudegina daugiau kalorijų. Nepaisant individualių medžiagų apykaitos niuansų, pasiplaukiojimas baseine ar pasivažinėjimas dviračiu sudegins daugiau kalorijų nei darbas irklavimo treniruokliu. Kalbant apie sportą, kuriam reikalingas kamuolys, rezultatai taip pat labai skirtingi. Pavyzdžiui, futbolas sudegina dviem trečdaliais daugiau kalorijų nei tinklinis, o štai tenisas ir krepšinis šiuo atveju lygiaverčiai. Štai golfas ir beisbolas prilygsta ėjimui vidutiniu tempu.

Noras atsikratyti nereikalingų kilogramų neturėtų būti vienintelė priežastis būti fiziškai aktyviems. Reguliari vidutinio intensyvumo fizinė veikla pastebimai sumažina ir širdies ligų riziką.

Tiems, kurie nenori lieti prakaito salėje ar šiaip sportas jiems ne prie širdies, gali išnaudoti kasdieninės veiklos potencialą. Pavyzdžiui, valandą skyrę vejos pjovimui ar kilimų siurbimui sudeginsite tiek pat kalorijų kaip ir pusvalandį bėgiodami. O kaip dėl sekso? Norint sudeginti tiek kalorijų, tektų mylėtis tris valandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)