„Jau daugiau nei 10 metų esu Karoliniškių Šeimos klinikos pacientė (dabar UAB InMedica tinklo dalis, - red.past.). Nebuvau labai patenkinta klinikos darbu, bet neieškojau kitos, nes ši nedidelė, kompaktiška, be to, pripratau prie savo šeimos gydytojos, kitų darbuotojų. Rugpjūčio mėnesį užsiregistravau pas ginekologą. Registratūros darbuotoja pasidomėjo, ar pageidauju patekti pas mokamą specialistą, ar pas nemokamą. Nustebau dėl tokio klausimo, dar pasiteiravau, ar tai susiję su gydytojo kvalifikacija. Man paaiškino, kad tokia klinikos tvarka ir kad tiesiog pas mokamą gydytoją greičiau patekčiau. Nesigilinusi į klinikos tvarką pasirinkau nemokamą gydytoją. Bet tą kartą negalėjau atvykti ir taip mano vizitas pas gydytoją neįvyko“, - aiškino moteris.

Savaitės viduryje paskambinusi į tos pačios klinikos registratūrą Diana G. liko nemaloniai nustebinta - sužinojo, kad visi vizitai pas ginekologą mokami.

„Buvo labai keista, pasiteiravus, su kuo susiję šitie pasikeitimai, registratūros darbuotoja negalėjo paaiškinti. Paprašiau administracijos telefono. Pavyko susisiekti su vyr. gydytoju, klinikos vedėju. Prisipažinsiu, kad šitas pokalbis mane dar labiau nustebino. Pasirodo, kad žmogus, su kuriuo kalbėjau, nežinojo, jog kada nors šitoje klinikoje buvo galima nemokamai patekti pas ginekologą, ir dėl to negali paaiškinti, kodėl dabar visos ginekologų konsultacijos mokamos. Jis pradėjo kalbėti apie tai, jog, ko gero, gydytojai ginekologai ir registratūros darbuotojos užsiiminėjo savivale, kad jau keletą metų ginekologų paslaugos klinikos pacientams buvo mokamos... Pasijutau labai keistai“, - atviravo pašnekovė.

„Šiais metais Karoliniškių šeimos klinika pakeitė pavadinimą. Dabar ji klinika Inmedica. Pagalvojau, gal tai susiję. Paskambinusi į klinikos Inmedica filialą Lazdynuose, Jonažolių gatvėje, sužinojau, kad tos klinikos pacientams gydytojo ginekologo konsultacijos teikiamos nemokamai... Kodėl tokia painiava? Ir kodėl bandydama išsiaiškinti, už ką nuo šiol turiu mokėti, jaučiuosi nejaukiai? Apie nemokamą gydymą turbūt neverta net užsiminti, tik norėčiau sužinoti, už ką turiu susimokėti? Gal tada geriau iš karto į privačią kliniką?“, - retpriškai piktinosi vilnietė.

Klinikos atstovas: tiek personalas, tiek pacientė nesuprato vieni kitų

Susisiekus su klinika „InMedica“ paaiškėjo, kad veikiausiai įvyko komunikacinis nesusipratimas.

„Noriu Jus informuoti, kad klinikoje InMedica pirminio lygio ginekologines paslaugas teikia šeimos gydytojai ir ginekologai. Visiems klinikoje registruotiems bei draustiems pacientams gydytojų konsultacijos yra nemokamos. Jeigu pacientui reikalinga antrinio lygio konsultacija, tai šeimos gydytojas arba gydytojas ginekologas išrašo siuntimą ir šias paslaugas pacientas gali gauti antrinio lygio paslaugas teikiančioje klinikoje (Karoliniškių InMedica nėra sudariusi sutarties su TLK dėl antrinio lygio konsultacijų)

Visi Karoliniškių padalinio pacientai, antrinio lygio paslaugas gali gauti antrame aukšte veikiančiame Šeimos klinikos diagnostikos centre. Kaip suprantu, minima pacientė ir buvo nukreipta į ŠKDC. ŠKDC centras turi sudaręs sutartį su TLK dėl antrinio lygio paslaugų, tad visos paslaugos kompensuojamos iš TLK yra teikiamos nemokamai, tik pacientas turi turėti siuntimą. Jeigu pacientas yra nedraustas, neturi siuntimo ar yra išnaudotos mėnesio kvotos, tada už paslaugas tenka susimokėti“, - DELFI aiškino „InMedica“ pardavimų vadovas Robertas Ivanauskas.

Jo teigimu, su paciente jau susisiekta.

„Tenka tik atsiprašyti, kad tiek personalas, tiek pacientė nesuprato vieni kitų. Su paciente buvo susisiekta, atsiprašyta dėl šios situacijos ir paaiškinta visa tvarka dėl nemokamų paslaugų teikimo. Klinikos personalas yra informuotas ir įspėtas dėl netinkamo išaiškinimo tvarkos“, - teigė R. Ivanauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)