Visą tekstą šia tema rasite paspaudę ant nuorodos.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) įpareigojo Valstybinę ligonių kasą pagal atrinktus kriterijus parengti šalies rajoninių ligoninių veiklos ir būklės bei teikiamų paslaugų kokybės ataskaitą. Esą tuomet ir buvo duotas nurodymas atrinkti sąrašą įstaigų, kurių ateities perspektyvoms uždegta raudona šviesa. Ir nors tokios ataskaitos rezultatai iki šiol yra kruopščiai slepiami, DELFI pirmieji skelbia rajoninių ligoninių sąrašą, virš kurių, tikėtina, jau pakibęs Damoklo kardas, rašė žurnalistė Vilma Danauskienė.

Antradienį, prieš 12 val. įvykstant Seimo opozicinių frakcijų spaudos konferencijai „Savivaldybių vadovai, medikų ir pacientų organizacijos kyla į kovą prieš Sveikatos apsaugos ministerijos sudarytą „juodąjį“ ligoninių sąrašą“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis feisbuke pasidalijo SAM pozicija „dėl skleidžiamos melagingos informacijos apie neva egzistuojantį „juodąjį" ligoninių sąrašą.“

„Opozicijos skleidžiamas melas peržengia visas įmanomas padorumo ribas. Šiuo melu siekiama sukelti masinį žmonių nepasitenkinimą ir pyktį. Tai daroma siekiant politinių tikslų, visiškai ignoruojant faktinę informaciją, – rašė R. Karbauskis.

SAM neturi ir neturėjo jokio „juodojo sąrašo“. SAM ir pavaldžios įstaigos turi nemažai analizių ir statistinių duomenų apie gydymo įstaigų veiklą įvairiais aspektais, tačiau tai nėra jokie juodieji sąrašai.

SAM vadovybė tai vertina vienareikšmiškai: kaip opozicijos bandymą kiršinti visuomenę, kelti nerimą, sėti paniką ir organizuoti masinį nepasitenkinimą, nesant jokių konkrečių faktų.

SAM vadovybės vertinimu, tai yra gėdinga iš opozicijos pusės, nes užuot darius tokius neatsakingus dalykus, būtų galima susitelkti rimtiems darbams.

Be to, SAM nuomone, tai yra dar vienas opozicijos būdas atkreipti į save dėmesį prieš savivaldos rinkimus, kad jų balsas būtų girdimas.

SAM vadovybė užtikrina, kad sprendimai nebus priimami skubotai. Sprendimai, susiję su gydymo įstaigų tolimesne veikla bus priimami tik tariantis plačiai su vietos savivalda, gydymo įstaigomis ir kitomis suinteresuotomis pusėmis.

Tad SAM skatiname opoziciją imtis rimtų ir atsakingų darbų, užuot užsiėmus destrukcija ir panikos kėlimu visuomenėje.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (423)