Kai rudieji riebalai suaktyvinami, jie pradeda gaminti maždaug trimis šimtais kartų daugiau šilumos, nei bet kuris kitas mūsų kūno organas. Moterų organizmuose šių riebalų koncentracija didesnė, nei vyrų. Be to, liekniems žmonėms ruduosius riebalus aptikti lengviau, nei apkūniems.

Profesorius Michaelas Symondsas kartu su kolegomis iš Notingamo universiteto Karališkojo medicinos centro tvirtina, kad rudųjų riebalų darbą galima stebėti pasitelkus kūno termoanalizę. Taigi, panardinus ranką į šaltą vandenį, davikliai iškart užfiksuos veiklos suaktyvėjimą rudųjų riebalų zonose. Taip organizmas mėgina susišildyti. Taip per penkias šalčio poveikio minutes kalorijų deginimo rodikliai išauga nuo 10 iki 15 procentų.

Teoriškai, derinant šaltų gėrimų vartojimą ir sportinį krūvį galima akivaizdžiai sumažinti svorį.

Be to, lieknėjimą skatina čili pipiro vartojimas. Šios daržovės veiklioji medžiaga kapsaicinas apgauna smegenis – siunčiamas signalas, kad organizmui šalta. Dėl to rudieji riebalai ima deginti kalorijas.
O štai Kolumbijos universiteto Medicinos mokyklos specialistai tikina, kad naudojant tiazolidindionus įprastus riebalus galima nesunkiai paversti rudaisiais riebalais. Tiazolidindionais kartais mažinamas cukrus II tipo diabetu sergančių žmonių organizmuose. Analogiškų savybių turi ir hormonas irisinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)