Kai kurie maisto produktai – tikri energijos užtaisai, itin naudingi organizme vykstantiems mainų procesams. Jų mitybos racione turėtų netrūkti. Palankiausias metas valgyti tokius produktus – pusryčiai. Jie padeda organizmui pabusti ir žvaliai pradėti naują dieną.

Specialistai parengė penkis sveikiausių ir gardžiausių pusryčių variantus, kuriuos neabejotinai vertėtų išbandyti savo virtuvėje, norint paspartinti medžiagų apykaitą organizme.

1) Kepti kiaušiniai su grybais ir špinatais

Kaip teigia dauguma gydytojų ir dietologų, kiaušiniai – vienas iš pačių geriausių variantų pusryčiams. Juose yra unikalus vitaminų ir mineralų derinys, padedantis išsaugoti sveikatą ir žvalumą. Pusryčiams išsikepkite du kiaušinius. Prie jų puikiai tiks toks garnyras: keptuvėje šaukštelyje aliejaus pakepinkite 100 gramų špinatų ir 100 gramų smulkiai supjaustytų pievagrybių. Greita, skanu, sveika.

2) Skrebutis su lašiša ir tepamuoju sūreliu

Lašiša – puikus nesočiųjų riebalų rūgščių omega 3 šaltinis, kurios tiesiog būtinos gerai savijautai ir sveikatai. Tepamajame grietinėlės sūrelyje, remiantis naujausiais tyrimais, gausu kalcio, kuris gali apsaugoti organizmą nuo papildomų kilogramų. Šiems pusryčiams jums reikės dviejų skrudintų riekelių pilno grūdo duonos, užtepkite ant jų ploną sluoksnį tepamojo sūrelio ir uždėkite po nedidelį gabalėlį sūdytos lašišos. Galite papuošti žalumynais – puikus pasirinkimas geros dienos pradžiai.

3) Egzotiškas skrebutis su ananasais

Ananasai labai naudingi sveikatai. Viena iš geriausių šio vaisiaus savybių – gebėjimas skaidyti riebalus žmogaus organizme. Be to, ananasuose gausu B grupės ir kitų vitaminų, ananasai laikomi dietiniu produktu. Ant skrudintos riekelės pilno grūdo duonos užtepkite varškės sūrio, o ant viršaus uždėkite kelis gabalėlius sultingo saldaus ananaso. Pusryčiai paruošti.

Sunku patikėti, kad vafliai pusryčiams – naudingas ir sveikas pasirinkimas? Svarbiausia pasirinkti tinkamas sudedamąsias dalis. Šiam pusryčiams skirtam desertui prireiks pilno grūdo miltų – nors skonis iš pradžių ir gali pasirodyti neįprastas, jie žymiai sveikesni, nes gali užkirsti kelią širdies ir kraujagyslių ligoms bei diabetui.

Šiems pusryčiams pasigaminti jums prireiks vaflinės. Plakikliu išplakite 2 kiaušinius ir 50 gramų rudojo cukraus. Į gautą masę supilkite stiklinę lieso kefyro arba pieno, viską gerai išmaišykite. Po truputį į masę sudėkite 1,5 stiklinės miltų. Paskutinis ir svarbiausias akcentas – šaukštas kakavos ir šaukštas aliejaus, gerai viską išmaišykite. Paruošta. Belieka įkaitinti sviestu pateptą vaflinę. Vienas vaflis iškeps per maždaug 2 minutes. Skanaus.

5) Tortilijos su kiaušiniais ir sūriu

Maistinga ir skanu. Visos šio pusryčiams skirto patiekalo sudedamosios dalys – tikra šventė skonio receptoriams. Po tokių sveikų ir sočių pusryčių tiek pietums, tiek vakarienei suvalgysite žymiai mažiau. Kaip gaminti? Išvirkite du kiaušinius, smulkiai supjaustykite, pagardinkite dviem šaukštais smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno. Tortilijas galima patepti pomidorų ar kitu nekaloringu padažu, pabarstykite tarkuotu sūriu ir įdėkite įdaro. Galite mėgautis.

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)