Kaip BNS informavo Kauno klinikinės ligoninės atstovas spaudai Saulius Tvirbutas, iš gydymo įstaigos į saviizoliaciją išleisti keturi pacientai, kuriems diagnozuotas naujasis koronavirusas.

„Išleidome keturis pacientus, kol kas dar stebime du ligonius, jų būklė stabili“, – sakė ligoninės atstovas spaudai.

Vieną pacientą gydytis namo išleido ir Respublikinė Šiaulių ligoninė.

Pasak gydymo įstaigos atstovės spaudai Zitos Katkienės, trečiadienį koronavirusas diagnozuotas iš Anglijos grįžusiam jaunam šiauliečiui, tačiau jis iškart išleistas gydytis namo, kadangi serga lengva forma.

„Ligoninėje šiuo metu nėra nė vieno gydomo paciento, kuriam diagnozuotas koronavirusas“, – BNS teigė Z. Katkienė.

Respublikinėje Šiaulių ligoninėje gydyta pirmoji koronavirusu užsikrėtusi Lietuvos gyventoja. Šiuo metu ji yra pasveikusi ir išleista į namus. Kol kas tai vienintelė šalyje pacientė, pasveikusi nuo koronaviruso.

Vilniuje esančios Santaros klinikos, kur pacientų su diagnozuotu koronavirusu yra daugiausia – 20, svarsto lengva forma sergančius asmenis išleisti.

„Kol kas visiškai pasveikusių neturime, bet yra žmonių, kuriuos galėtume paleisti gydytis namo. Jie nėra sunkūs pacientai“, – BNS sakė Santaros klinikų atstovė spaudai Jolanta Normantienė.

Kiek kitokia situacija Respublikinėje Panevėžio ligoninėje, jos atstovas spaudai informavo BNS, kad šiuo metu gydymo įstaigoje yra du pacientai su koronavirusu.

„Ligoniai yra gydomi, stebima jų sveikatos būklė, bus atliekami pakartotiniai testai ir esant neigiamiems rezultatams, kurie leis juos išleisti namo, tas ir bus padaryta. Daugiau komentuoti negaliu“, – BNS tvirtino ligoninės atstovas spaudai Vytautas Riaubiškis.

Šioje gydymo įstaigoje dar gydomas vyresnio amžiaus žmogus, kuriam pasireiškė sunkūs naujojo koronaviruso simptomai – jam teko ventiliuoti plaučius.

Panevėžio pavyzdžiu seka ir Klaipėdos universitetinė ligoninė.

„Kitą savaitę kartosime tyrimus pirmiesiems pacientams ir, jeigu bus neigiami, tai išleisime“, – BNS sakė ligoninės vadovas Vinsas Janušonis.

Jis taip pat teigė, kad gydymo įstaigoje šiuo metu guli dešimt pacientų su COVID-19.

„Lengva forma yra abstraktybė. Visi mūsų pacientai patenkinamos būklės, mes juos stebime, į namus paleistų pacientų šiai minutei neturime“, – teigė uostamiesčio ligoninės vadovas.

Pagal ligoninių nurodytus skaičius išeina, kad šiuo metu koronavirusas diagnozuotas 40 žmonių, tačiau kol kas Sveikatos apsaugos ministerija yra patvirtinusi 36 atvejus.

Taip yra todėl, kad ligoninės ir pačios gali atlikti tyrimus dėl koronaviruso, tačiau jeigu tyrimas teigiamas, rezultatą dar turi patvirtinti Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija.

Sveikatos apsaugos ministerija ketvirtadienį pranešė leidusi lengva forma naujuoju koronavirusu sergančius pacientus išleisti namo, tačiau šie žmonės privalo griežtai laikytis saviizoliacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)