Jūros kopūstai stiprina organizmą ir papildo jį naudingosiomis medžiagomis. Rudosios jūržolės pagrįstai laikomos jodo čempionėmis – pakanka per dieną suvalgyti vos 1 g jūros kopūstų, kad aprūpintumėt organizmą jodo paros norma, rašo justlady.ru.

Jodas pagerina kalcio, fosforo, geležies pasisavinimą, taip pat aktyvuoja fermentus. Maža to, laminarijos turi didelį kiekį magnio ir geležies, taip pat A, C, E ir B grupės vitaminų.

Jūros kopūstuose yra algino rūgšties, kuri praktiškai netirpsta vandenyje. Alginatai nesuvirškinami, bet jie sugeria daug vandens, padidėdami kelis kartus.

Dėl šios savybės šios medžiagos stimuliuoja žarnyno motoriką, pagerina jo darbą ir apsaugo nuo vidurių užkietėjimo. Dėl tos pačios priežasties laminarijos plačiai naudojamos įvairioms lieknėjimo dietoms. Jūros kopūstų skaidulos ir algino rūgšties druskos mažina žalingojo cholesterolio kiekį, todėl tinka aterosklerozės profilaktikai.

Polisacharidai, esantys rudos spalvos jūržolėse, aktyvuoja imunines reakcijas, normalizuoja medžiagų apykaitą, mažina cholesterolio kiekį, apsaugo nuo trombų susiformavimo, reguliuoja vandens ir druskų pusiausvyrą organizme. Jūros kopūstai taip pat padeda įveikti depresyvią ir stresinę būklę, nes turi bromo junginių. Įtraukti jūros kopūstus į kasdienį mitybos racioną rekomenduojama ir sergant hipertonija.

Laminarijos gali sulėtinti senėjimo procesus ir išgydyti kai kuriuos lytinės sferos sutrikimus. Itin geru efektu pasižymi kosmetinės kaukės su jūros kopūstais – jos dedamos ant veido, kaklo ir kitų vietų odos. Rudosios jūržolės išlygina odą, pašalina raukšleles, užgydo smulkias žaizdeles ir padidina odos elastingumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)