Žili plaukai rodo, kad plaukų svogūnėliuose pagaminama mažiau melanino – pigmento, suteikiančio plaukams spalvą, rašo. news.health.com.

Dažniausiai žilti pradedama įkopus į ketvirtąjį dešimtmetį, tačiau dalis moterų žilų plaukų pastebi įkopusios vos į trečiąjį. Plaukų žilimas susijęs su tautybe (europiečiai linkę pražilti anksčiau nei azijiečiai ir afroamerikiečiai), o taip pat ir šeimos istorija, taigi galima pasiteirauti savo tėvų ir senelių, kada jie pastebėjo pirmuosius žilus plaukus.

Jei manote, kad pradėjote žilti ženkliai per anksti, štai kelios galimos priežastys. Rūkymas siejamas su ankstyvu plaukų žilimu. Aplinkos veiksniai – ultravioletiniai spinduliai ir oro tarša – taip pat iš dalies gali būti su tuo susiję.

Retais atvejais ankstyvas plaukų žilimas gali būti susijęs su sveikatos sutrikimais, pavyzdžiui, piktybine mažakraujyste (būkle, kai organizmas nesugeba sėkmingai pasisavinti vitamino B12), baltme (būkle, kai oda netenka pigmento) ar su hipofize ar skydliauke susijusiais sutrikimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)