JAV tapo pirmąja šalimi, leidusia dviejų skiepų dozių režimą. „Moderna“ sukurtas preparatas yra jau antroji vakcina, pavirtinta JAV: pirmąją sukūrė farmacijos milžinės „Pfizer“ ir „BioNTech“.

Kadenciją baigiantis JAV prezidentas Donaldas Trumpas, kuris dažnai mėgsta prisiimti nuopelnus dėl greito skiepo sukūrimo, tviteryje rašė: „Sveikinimai, „Moderna“ vakcina jau tapo prieinama“.

Lapkritį prezidento rinkimuose D. Trumpą įveikęs ir sausį postą perimsiantis Joe Bidenas taip pat pasidžiaugė naujienomis ir įvykį pavadino „dar vienu svarbiu žingsniu“ kovoje su koronavirusu.

Tačiau išrinktasis prezidentas kartu perspėjo, kad „laukia milžiniški iššūkiai, susiję su vakcinos gamyba ir platinimu, bei didžiulė užduotis paskiepyti šimtus milijonų amerikiečių“.

Anot BBC, JAV iš „Moderna“ ketina įsigyti 200 mln. dozių, o artimiausiu metu ketinama pristatyti 6 mln. vakcinos dozių.

Įrodyta, kad tiek „Pfizer“, tiek ir „Moderna“ skiepai nuo koronaviruso sukeltos ligos apsaugojo maždaug 95 proc. tyrimuose dalyvavusių žmonių, palyginus su tais, kuriems buvo sušvirkštas placebas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)