Kaip portalui „Delfi“ patikslino Šilutės ligoninės visuomenės informavimo specialistė Rūta Ežerinskė, ši moteris jų ligoninėje nebuvo gydoma. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje mirusioj taip pat nebuvo gydyta.

Iš viso, sausio 10 dienos duomenimis, Šilutės ligoninės COVID-19 skyriuje gydoma 10 pacientų, kuriems diagnozuota COVID-19 liga. Iš jų vienas paskiepytas. Du pacientai gydomi reanimacijoje, jiems taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Koronavirusas šiemet jau nusinešė ir penkių 40–49 metų amžiaus grupei priklausiusių žmonių gyvybes. Mirė nė 50 metų nesulaukę Raseinių rajone ir Šiaulių mieste gyvenę vyrai, taip pat kaunietė, Radviliškio rajono gyventoja ir klaipėdietė. Pastaroji penktadienį mirusi moteris, kaip skelbiama, buvo pilnai skiepyta.

Pirmadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys rodo, kad praėjusią parą nustatytas 1701 naujas COVID-19 atvejis, mirė 10 žmonių, iš kurių septyni buvo nepaskiepyti arba paskiepyti nepilnai.

Asociatyvi nuotrauka

Nuo COVID-19 praėjusią parą mirė penki vyresni nei 70-ies, keturi vyresni nei 80-ies ir vienas vyresnis nei 60-ies metų žmogus.

Pilnai paskiepyti buvo trys iš jų: du vyresni nei 80-ies ir vienas vyresnis nei 60-ies metų žmogus.

Praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyti 72 žmonės – kiek mažiau nei ankstesnę parą.

56 pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, deguonis papildomai tiekiamas 939 žmonėms.

Ligoninėse šiuo metu gydoma 1111 COVID-19 sergančių pacientų – maždaug pusšimčiu daugiau nei prieš parą, 93 iš jų – reanimacijoje.

Iš 7554 žmonių, iki šiol mirusių nuo COVID-19, pilnai paskiepytas buvo 681. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejama apie 14,3 tūkst. mirčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės