Nicole Yarran iš Vakarų Australijos nepagydomos abiejų auglių formos buvo diagnozuotos per įprastą nėščiųjų echoskopiją, kai ji laukėsi trečiojo vaiko.

Deja, trijų mergaičių motina mirė, bet jos paskutinis troškimas buvo skleisti informaciją apie kepenų ir žarnyno vėžį jauniems žmonėms.

Dabar jos motina Kathy Narrier bando tęsti N. Yarran darbą, rašo independent.co.uk.

K. Narrier teigia, kad jos dukra prastai jautėsi, jai smarkiai krito svoris. Ją nuolat kankino vidurių pūtimas ir vidurių užkietėjimas, o savo išmatose ji matydavo kraujo.

Ji dėl šių simptomų kreipėsi į gydytoją, bet šis pareiškė, kad ji yra „per jauna“ sirgti žarnyno vėžiu, ir vietoj jo diagnozavo jai dirglaus žarnyno sindromą.

N. Yarran nuėjo pas kitą gydytoją, kuris pareiškė, kad ji gali sirgti celiakija. Nė vienas gydytojas jokių tyrimų jai neatliko.

Tikroji jos negalavimų priežastis paaiškėjo tik tuomet, kai ji pradėjo lauktis trečiosios dukrytės ir nuėjo pasidaryti echoskopijos – jos metu medikai ant kepenų išvydo „golfo kamuoliuko dydžio“ auglius.

Po dar vienos echoskopijos per 2015 metų Kūčias N. Yarran buvo nustatytas metastazavęs kolorektalinis vėžys, ir vos po trijų dienų ji pradėjo gydytis.

„Jei tik gydytojai būtų atsižvelgę į jos simptomus ir skyrę išmatų mėginio tyrimą ar kraujo testą, vėžys galėjo būti diagnozuotas dar 2014 metais, nes nėštumas paskatino vėžį, jis tikrąją to žodžio prasme maitino auglius“, - „UniLad“ pasakojo K. Narrier.

Ji taip pat atskleidė, kaip sunku buvo N. Yarran žinoti, kad ji nebematys, kaip užauga jos dukrytės.

„Nicole suvokė, kad ji nepamatys, kaip 5 metų Aaylah ir 18 mėnesių Alavis eis į pirmą klasę ir kaip Alkere pradės vidurinę mokyklą, taip pat nematys, kaip jos baigs mokyklą ir pradės dirbti, ar tęs studijas toliau“, - sakė K. Narrier.

„Ji žinojo, kad niekada neišvys, kaip gimsta jos anūkai, ir neišgirs žodžio „močiutė“. Ji suprato, kad kiekvienas mergaičių gimtadienis bus minimas su širdgėla, nes žmogus, kuris jas pagimdė, nedainuos joms „Su gimimo diena“.

„Tiesiog mano anūkės neturės tų visų mažų dalykų, kurie mums atrodo savaime suprantami, ir negalės švęsti svarbių sukakčių su pačiu svarbiausiu žmogumi jų gyvenime – savo motina“.

K. Narrier tikisi, kad jos dukters istorija paskatins daugiau žmonių įtariau vertinti savo simptomus, o gydytojai savo pacientams skirs daugiau tyrimų.

„Nicole istorija pabrėžia, kaip svarbu bet kuriam medikui gerbti savo paciento nuomonę, kaip svarbu nesivadovauti vien statistika ir rašytine teorija, o dažniau pasikliauti savo nuojauta, nes būtent ši pirminė nuojauta gali apsaugoti nuo neigiamų pasekmių ir užkirsti kelią mūsų mylimų žmonių mirčiai“, - teigė ji.

„Kovokite už tai, kad jums būtų skirti tolesni tyrimai, išklausykite ir antrą nuomonę, nes jei taip nedarysite, galite sumokėti savo gyvybe. Jokia šeima nenusipelno širdgėlos, praradus jauną šeimos narį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)