"Mes naudosime meksikietiško gripo terminą, tuomet nereikės tarti žodžio kiaulė", - pareiškė sveikatos ministro pavaduotojas Yakovas Litzmanas iš ultra religinės Vieningosios Toros judaizmo partijos.

Izraelyje, kur judaizmą išpažįsta dauguma šalies gyventojų, kiaulienos vartojimas yra draudžiamas.

Izraelis dar turi patvirtinti vieną kiaulių gripo epidemijos atvejį. Manoma, kad nuo šios ligos Meksikoje jau mirė daugiau kaip 100 žmonių, o ligos atvejai užregistruoti Jungtinėse Valstijose ir Europoje.

Iš Meksikos praėjusį penktadienį sugrįžęs vienas 26-erių metų izraelietis šiuo metu guli ligoninėje ir valdžios pareigūnai laukia tyrimų rezultatų, kurie parodys, ar jis yra užsikrėtęs šio mirtinai pavojingu virusu, kuris, pasak Pasaulio sveikatos organizacijos, gali pasiekti pandemijos mastą.

Dar vienas neseniai iš Meksikos sugrįžęs vyras pirmadienį buvo uždarytas karantinui, kai pats atėjo į ligoninę pasitikrinti, skųsdamasis gerklės skausmu, sakė pareigūnai.

Pasaulinė gyvūnų sveikatos organizacija pirmadienį pranešė, kad kiaulių gripu šis virusas vadinamas neteisingai, nes jis kilęs iš paukščių ir žmonių, taip pat ir kiaulių viruso.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją