Mažylis iš Didžiosios Britanijos Notingamo miesto įgavo baimę valgyti ir gerti, kai vieną kartą dėl gastroezofaginio refliukso patyrė stiprų skausmą.

Nuo kūdikystės, kai buvo maitinamas krūtimi, Danielis nebuvo prarijęs jokio maisto ar gėrimo.

Nevilties apimti jo tėvai Kevinas ir Catherine surinko 25 tūkst. svarų (110 tūkst. litų), kad nuvežtų Danielį į universitetinę ligoninę Austrijos Graco mieste, kur jis buvo sėkmingai pagydytas.
Austrijos medikai pasitelkė Jungtinėje Karalystėje nenaudojamą gydymo techniką, apjungiančią įvairius metodus, kurie priverčia vaiką suprasti, kad jam reikia ir jis nori valgyti.

Po šio gydymo Danielis, taip pat sergantis autizmu, sėkmingai išgėrė stiklinę pieno.

„Buvo nuostabu pamatyti, kaip Danielis pirmą kartą pats geria. Aš ir Katherine negalėjome sulaikyti ašarų“, - sakė berniuko tėvas Kevinas.

„Aš taip juo didžiuojuosi – pamatyti, kad jis persilaužė ir įveikė savo baimę, yra geriausias dalykas pasaulyje“.

„Danielis yra šaunus mažas berniukas, bet kaip jis būtų funkcionavęs suaugusiųjų pasaulyje, negalėdamas valgyti?“.

„Mūsų vietos visuomeninis sveikatos fondas (Public Health Trust, PCT) atsisakė suteikti mums kokį nors finansavimą. Jie netgi negalėjo padengti transporto išlaidų, nes pareiškė, kad mes esame dirbantys asmenys“, - skundėsi tėvas.

„Mūsų vienintelis šansas buvo ligoninė Austrijoje. Jie vieninteliai yra išgydę tokį sutrikimą, kokį turėjo Danielis“.

„Problema ta, kad Danielio atvejis yra labai retas. Netgi Grace per 22 metus jie yra matę ir gydę tik 12 tokių vaikų“, - pažymėjo Kevinas.

Prisimindamas skrandžio rūgščių sukeltą skausmą, Danielis atsisakė ryti bet kokį kietą maistą ir ketverius metus buvo maitinamas per vamzdelį pilve.

Dabar jis leidžiasi maitinamas per švirkštą, kurį jis čiulpia panašiai kaip krūtimi žindomas kūdikis.

Danielis dabar gaus ir specialaus dizaino vandens butelį, paremtą panašia koncepcija. Iš tokio butelio jis be baimės galės gerti pieną.

Šis pienas pasižymi ypatinga sudėtimi ir turi visas maistingąsias medžiagas, kurių reikia, kad Danielis būtų sveikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)