Įvairaus amžiaus žmonės su nutukimo požymiais vaikšto su iš nosies kyšančiu vamzdeliu, kurio galas užkištas už ausies.

Tai ne mokslinė fantastika, o lieknėjimo metodas NEC, kurio esmė – riebalams neleidžiančios susidaryti maistingosios medžiagos. Šį metodą išrado profesorius chirurgas Gianfrancas Kappellas.

Susidomėjusiems papasakojama apie metodą, paskui nuo nosies iki skrandžio įvedamas zondas, sujungtas su maišeliu, kuriame – skystis iš proteino. Dešimt dienų jis atstoja pusryčius, pietus ir vakarienę.

Nieko negalima valgyti, tik gerti vandenį, ramunėlių nuovirą, arbatą ir kavą be cukraus. Kūnas maitinamas siurbliu iš kuprinės (viskas sveria pusantro kilogramo), kurią kas vakarą reikia pripildyti. Rezultatas – septyni kilogramai per savaitę.

„Mažindami gliukozės kiekį kraujyje, verčiame organizmą deginti riebalus, todėl greitai mažėja svoris“, – aiškina G. Kappellas.

Šiuo metodu jis padarė lieknesnius jau 20 877 žmones, kurie visi neteko 135 tonų svorio.

Geriausia reklama – iš nosies kyšantis vamzdelis, sako gydytojas: „Sutiksi pažįstamą su vamzdeliu, o po 10 dienų pamatysi jį lieknesnį. Paklausi, kaip jam pavyko, o jis atsiųs pas mane. Viena pacientė atvedė pas mane visą miestelį, net ir merą“, – pasakojo gydytojas.

Daliai žmonių pakanka vieno kurso, kiti atlieka kursą 5-6 kartus.

Tiesa, profesorius sako, kad šis metodas turi vieną trūkumą – nesuteikia žinių apie tinkamą mitybą. Storuliai suplonėja, bet jei nori žinių apie mitybą, turi kreiptis į kitą specialistą.

Straipsnio autorius spėja, kad reikėtų kreiptis į dietologą, antraip svoris sugrįš.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją