69-erių kunigas Manuelis Garcia Viejo iš Siera Leonės į Madridą buvo atskraidintas pirmadienį su inkstų ir kepenų komplikacijomis.

Kompanija, kurianti eksperimentinius „ZMapp“ vaistus, teigia medikamento atsargų neturinti, o mažai vaistų partijai pagaminti prireiks kelių mėnesių. Gydytojai dairosi į kitas alternatyvas virusui pažaboti ir galvoja apie pasveikusių pacientų kraujo serumo naudojimą.

M. G. Viechas - antrasis ispanų kunigas užsikrėtęs hemoragine karštine. 75-erių dvasininkas Miguelis Pajaresas nuo Ebolos viruso mirė rugpjūčio 12 dieną.

Per keturias dienas Ebolos epidemija nusinešė dar 160 žmonių gyvybių

Vakarų Afrikoje per keturias dienas nuo Ebolos viruso mirė daugiau kaip 160 žmonių. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, mirusiųjų jau yra 2 793. Tai yra rugsėjo 18 dienos skaičiai. Rugsėjo 14-ąją organizacija skelbė apie 2 630 Ebolos aukas, praneša agentūra AFP.

Naujais duomenimis, mirtinu virusu iki šiol užsikrėtė 5 762 žmonės. Tai yra 405 atvejais daugiau nei teigta anksčiau.

Sudėtingiausia padėtis yra Liberijoje. Čia užregistruoti 3 022 susirgusieji ir 1 578 mirę asmenys. Gvinėjoje aukų yra 623, Siera Leonėje - 584. Tuo tarpu Senegale ir Nigerijoje epidemiją praktiškai pavyko pažaboti.

PSO įspėja dėl Ebolos apimtų šalių izoliacijos

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) įspėjo dėl Vakarų Afrikos šalių, kurias yra apėmusi Ebolos epidemija, izoliacijos. Bendras skrydžių ir kelionių draudimas turėtų neigiamų ekonominių padarinių ir galiausiai sutrikdytų kovą su mirtinu virusu, teigiama pirmadienį išplatintame organizacijos pranešime.

Šalis, kuriose įsivyravo epidemija, PSO ragino tinkamai izoliuoti ligonius.

PSO pabrėžė Vakarų Afrikos vyriausybių pastangas kovojant su epidemija. Nepaisant to, Ebola lieka ekstremaliu tarptautiniu atveju, sakoma toliau pareiškime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)