Jo veiklioji medžiaga stiprina žmogaus imuninę sistemą, taip apsaugodama jį nuo įvairių, taip pat ir vėžinių, ligų. Specialų prizą nugalėtojui įteikė Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius ir ūkio ministras Evaldas Gustas.

„Tradiciškai rengiamo „Verslo ir mokslo partnerystės“ konkurso tikslas – skatinti kurti ir diegti inovacijas, populiarinti verslo ir mokslo bendradarbiavimą, taikomųjų mokslinių tyrimų plėtrą ir jų pritaikymą versle. Džiugu, kad kasmet sulaukiama vis didesnio aktyvumo „Verslo ir mokslo partnerystės“ konkurse ir daugėja paraiškų dėl naujų bendradarbiavimo projektų. Inovacijų naudojimas verslo srityje didina šalies konkurencingumą, eksportą ir daro teigiamą įtaką ūkio plėtrai“, – teigia ūkio ministras Evaldas Gustas.

Nugalėtojas šiemet išrinktas iš 24 pareiškėjų. Kaip ir kasmet, paraiškos buvo vertinamos, atsižvelgiant į verslo ir mokslo bendradarbiavimo intensyvumą, projekto veiklos rezultatus, paraiškų inovatyvumą, sukurto produkto ar paslaugos konkurencingumą, numatomą plėtrą, sukurtų darbo vietų skaičių.

Maisto papildas „Fortuna“ yra β-gliukano pagrindu sukurtas preparatas, aprūpinantis žmogaus organizmą visomis reikalingomis biologiškai aktyviomis medžiagomis, kurios stiprina žmogaus imuninę sistemą. Projekto kūrėjai teigia, kad jis gali būti ne tik puiki prevencinė onkologinių ligų priemonė – šis maisto papildas aktualus visiems, norintiems sustiprinti savo sveikatą.

„Verslo ir mokslo partnerystės“ apdovanojimus ankstesniais metais yra laimėjusi biotechnologijų kompanija UAB „Bioseka“, ortopedinius prietaisus gaminanti UAB „Baltic Orthoservice“, precizinių metrologinių įrenginių kūrimu, gamyba ir diegimu užsiimanti UAB „Precizika Metrology“ ir Lietuvos kosmetikos gamintoja UAB „BIOK laboratorija“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)