Tokią informaciją trečiadienį Seimo Sveikatos reikalų komitete (SRK) pateikė sveikatos apsaugos viceministrė Janina Kumpienė.

„Atėmus draudiminę sumą, kurią bankas jau atidavė, neapdrausta suma yra keturiolika milijonų, Jūrininkų ligoninės yra 7,5 mln. litų indėlių suma. Toj bendroj sumoj yra septynios įstaigos, kurių suma yra didesnė už milijoną, o penkios įstaigos - iki milijono“, - sakė viceministrė.

Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie didžiules sveikatos priežiūros įstaigų sutaupytas sumas, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) nusprendė patikrinti jų finansus.

Komiteto posėdyje dalyvavęs sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys pabrėžė, jog įstaigos sutaupyti pinigai savaime nereiškia kokių nors pažeidimų, priešingai, tai gali būti ir geros įstaigos vadybos rodiklis.

„Aiškinsimės, ar nebuvo savitikslio uždarbiavimo iš palūkanų, kas nėra gydymo įstaigos paskirtis, bet mes negalime skatinti iki paskutinio cento išleisti atlyginimams ar kitoms išlaidoms, žinodami, kad ekonominė situacija nepagerėjo, ir sukauptų lėšų gali reikėti palaikyti veiklai. Vienas dalykas, negali būt nepagrįstai didelių sukauptų lėšų, bet turime aiškiai apibrėžti metodiką, kokios laisvos lėšos yra būtinos ir skatintinos, jei nėra skolų ir suteikiamas nustatytas paslaugų skaičius“, - sakė ministras.

Pasak jo, yra sudaryta darbo grupė ir bus atlikti auditai visose ministerijai pavaldžiose sveikatos priežiūros įstaigose, įvertinant, kokios laisvos lėšos yra, kokie tų lėšų šaltiniai, kaip jos panaudojamos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją