Ukrainos Transplantacijos koordinavimo centro direktorius Dmytro Koval perduoda jo vadovaujamo centro, šalies sveikatos apsaugos ministerijos ir visų ukrainiečių padėką už pagalbą Ukrainos kraujo tarnybai.

Siunta į Ukrainą

„Labai vertiname nuolatinę Lietuvos paramą mūsų šaliai kovojant su Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos agresija. Jūsų pagalba yra labai svarbi ir neįkainojama, teikiant neatidėliotiną pagalbą civiliams ir kariškiams. Žavimės Lietuvos žmonėmis, jų didžiulėmis pastangomis dėl mūsų bendros pergalės!“, - sako Ukrainos Transplantacijos koordinavimo centro direktorius D. Koval.

Siunta į Ukrainą

6240 vienetų kraujo maišelių iš viso gali sutalpinti beveik 3 tūkstančius litrų kraujo. Tai yra pirmoji maišelių siunta, kuri buvo nupirkta už NKC skirtus 50 tūkst. eurų. Antroji kraujo maišelių siunta bus formuojama už lėšas, kurias paaukojo Lietuvos gyventojai, ir ji Ukrainą turėtų pasiekti pavasarį. Planuojama, kad tuo metu bus išsiųsti maždaug 30 tūkst. vienetų medicininių kraujo maišelių.

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio teigimu, tikslinga parama Ukrainai yra labai reikalinga. Jis pabrėžia, kad koordinuota pagalba, derinant su partneriais Ukrainoje, duoda didžiausią naudą karą išgyvenančiai šaliai.

Arūnas Dulkys

„Didžiuojuosi, kad lietuvių ryžtas remti ukrainiečius nemažėja ir kviečiu visus toliau prisidėti prie paramos, parūpinant kraujui skirtų maišelių“, – sako A. Dulkys.

NKC direktoriaus Daumanto Gutausko teigimu, kraujo surinkimo maišeliai, padedantys gelbėti kiekvieną nukentėjusį žmogų yra viena iš labiausiai trūkstamų medicininių priemonių karo alinamoje šalyje. Šių medicininių priemonių trūksta maždaug vieno milijono vienetų per metus. Prie šio trūkumo mažinimo gali sėkmingai prisidėti net iš pažiūros nedidelė kelių ir keliasdešimtiems tūkstančių vienetų siunta.

Daumantas Gutauskas

Norint prisidėti renkant paramą kraujo maišeliams Ukrainai, galima skambinti trumpuoju numeriui 1410, skambučio kaina – 10 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją