Kaip informavo Nacionalinis transplantacijos biuras, latvių pranešimo, kad jie Lietuvai siūlo persodinimui skirtus inkstus, budintis koordinatorius sulaukė pirmadienį, apie 16 val. 30 minučių.

Pagal galiojančią tvarką nuspręsta, jog šie inkstai bus transplantuojami Santaros klinikose.

Prieš pat vidurnaktį iš Vilniaus tarptautinio oro uosto skrydžiui į Latviją su penkių Santaros klinikų gydytojų chirurgų ir slaugytojų brigada pakilo kariuomenės sraigtasparnis.

2 val. nakties eksplantologai jau buvo Latvijos ligoninės operacinėje, o apie 5 valandą sraigtasparnis turėjo kilti kelionei į Vilnių. Vis dėlto dėl tiršto rūko sraigtasparnis buvo priverstas leistis Šiaulių oro uoste, iš čia Santaros klinikų automobilis medikų komandą ir organus apie 9.50 val. pervežė į šalies sostinę.

Nacionalinio transplantacijos biuro atstovų teigimu, organai dar antradienį turėtų būti persodinti dviems recipientams.

Šiemet tai jau antrasis Karinių oro pajėgų sraigtasparnio skrydis su donoriniais organais. Iš viso šiemet skrydžiams su persodinimui skirtais organais keturis kartus kilo sraigtasparniai ir vieną kartą – privačios bendrovės lėktuvas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)