„Royal College of Surgeons“ Odontologijos fakulteto dekanas teigia, kad darbuotojai į darbą turėtų neštis vaisių, o ne spurgas, sausainius ar tortus.

Profesorius Nigel Hunt ragina darbdavius nustoti siūlyti užkandžius susirinkimų metu.

Per metinį fakulteto pasitarimą prof. N. Hunt sakė: „Darbdaviai nori apdovanoti darbuotojus už jų pastangas, kolegos mini ypatingas progas, grįžus iš atostogų atneša įvairiausių lauktuvių. Tačiau daugeliui žmonių darbovietė yra pagrindinė vieta, kur jie gauna daugiausiai cukraus, o tai sukelia nutukimą ir prastą dantų būklę.

Tai ypač pavojinga, nes žmonės biure išbūna visą dieną – tad nuolat ir užkandžiauja, o cukrus turi itin neigiamą poveikį, kai yra vartojamas ne valgio metu.

„Tortų kultūra“ taip pat sukelia sunkumų ir bandantiems numesti svorio ar pradėti sveikiau maitintis. Kiek mūsų buvo pradėję laikytis dietų, tačiau ir vėl pasidavėme spurgų, sausainių ir kitų saldumynų pagundai? Nesakau, kad reikia uždrausti tokius skanėstus, tačiau privalome keisti tokius įpročius.

Kai žmonės perka tortus, saldainius, jie turėtų pagalvoti bent jau apie mažesnius kiekius ir jais pasimėgauti tik pietų metu. Biuruose dirbantys žmonės turėtų apsvarstyti ir kitas užkandžių alternatyvas – vaisius, riešutus ar sūrį.“