Nuo šiol svetainės skyrelyje Gyventojams→Dantų protezavimas nuolat bus skelbiama, kiek asmenų protezuoti dantų pakviesta einamuoju laikotarpiu kiekvienoje TLK veiklos zonos savivaldybėje bei iki kurio eilės numerio išsiųstas paskutinis kvietimas. Internete taip pat skelbiama, kiek iš viso savivaldybių gyventojų laukia eilėje dėl dantų protezavimo, kokiam skaičiui asmenų ši paslauga buvo suteikta per pastaruosius trejus metus.

Pageidavimas, kad būtų galima internete sužinoti, kiek pajuda laukiančiųjų dantų protezavimo eilė kiekvieną ketvirtį, buvo išsakytas kovo pabaigoje vykusiame ligonių kasos ir pacientų organizacijų atstovų susitikime, kuriame dalyvavo 17 įvairių organizacijų narių iš Panevėžio miesto, Kupiškio, Biržų, Pasvalio, Rokiškio, Anykščių rajonų.

Iki šiol sužinoti, kiek pasistūmėjo dantų protezavimo laukiančiųjų eilė buvo galima paskambinus arba atvykus į ligonių kasą ir pateikus pranešimą, kuriame nurodytas asmens eilės numeris.

Teritorinė ligonių kasa jai skirtas Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšas dantų protezavimo paslaugų išlaidoms kompensuoti paskirsto savo veiklos zonos savivaldybėms pagal statistinį gyventojų skaičių ir sprendžia, koks skaičius laukiančiųjų bus pakviestas dantų protezavimo paslaugoms gauti. Laukiant eilėje asmens eilės numeris nekinta. Jis išlieka toks pat, koks buvo asmeniui suteiktas įrašant jį į eilę. Keičiasi tik laukiančiųjų protezavimo asmenų skaičius, taip pat kasmet vis didesnis būna paskutinio pakviestojo eilės numeris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)