Remiantis ekspertų gautomis išvadomis, pusryčiai, kuriuose yra ne mažiau 35 gramų baltymų, neleidžia priaugti svorio, padeda suvalgyti mažiau, apsaugo nuo alkio priepuolių ir pasirūpina stabiliu gliukozės kiekiu, skelbia yahoo.com.

Eksperimente dalyvavo trys grupės žmonių: iš jų dvi grupės buvo antsvorio turintys suaugę žmonės (visi jie dažnai (kartais net visas septynias dienas per savaitę) dėl vienų ar kitų priežasčių atsisako pusryčių). Pusryčiams jų buvo prašyta valgyti maistą, kuriame yra nuosaikus arba itin didelis kiekis baltymų. Trečioji grupė, kaip ir seniau, pusryčių nevalgydavo. Normalų kiekį baltymų turintys pusryčiai buvo sudaryti iš pieno ir dribsnių (13 gramų baltymų). Pusryčiams, kuriuose itin didelis kiekis baltymų, buvo patiekimi kiaušiniai, pieno produktai ir liesa kiauliena (35 gramai baltymų).

12 savaičių eksperimento dalyvių buvo prašoma fiksuoti alkio jausmą ir užsirašyti, kiek ir ko per dieną valgė bei gėrė. Tyrimo pradžioje ir jam pasibaigus buvo matuojamas dalyvių svoris ir kūno masės indeksas. Be to, tyrimo metu kiekvieną dieną stebėtas gliukozės kiekis kraujyje.

„Tie, kurie pusryčiams valgė daug baltymų, per dieną suvartojo net 400 kalorijų mažiau, sumažėjo jų kūno masės indeksas. Tie, kurie pusryčiams valgė tradicinius pusryčius arba jų atsisakydavo, priaugo papildomų riebalų“, – teigia tyrimui vadovavusi Heather Leidy.

Norite patys įsitikinti, kad pusryčiai, kuriuose daug baltymų, iš tikrųjų tokie stebuklingi? H. Leidy sako, kad tokiems pusryčiams idealiai tinka pienas, liesa mėsa ir graikiškas jogurtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)