Nors RVUL yra suaugusiųjų ligoninė, kartais pasitaiko retų atvejų, kai čia tenka gelbėti ir vaikus. Taip nutiko ir šįkart. Apie šią istoriją su laiminga pabaiga, buvo pasakota ligoninės socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Kaip rašoma socialiniame tinkle, nebekvėpuojantį naujagimį į RVUL Skubios pagalbos skyrių atvežė jo tėvai, nes ši gydymo įstaiga buvo jiems arčiausiai.

Išgirdęs apie mažąjį pacientą RVUL Skubios pagalbos skyriaus vedėjas Paulius Uksas nubėgo jo traukti iš mirties nagų.

Paulius Uksas

„Vos telefono ragelyje išgirdau, kad atvežtas nekvėpuojantis kūdikis, viską mečiau ir nubėgau į priėmimą, pacientų registratūrą. Tuo metu slaugytoja Aleksandra Macijevskaja kūdikį jau nešė į reanimacinę palatą. Perėmęs pamačiau, kad jis pamėlęs, nekvėpuoja. Pradėjus gaivinimą, jis lyg ir sukosėjo, pažiopčiojo, bet spalvos neatgavo, kvėpavimo judesių nebuvo.

Slaugytoja ruošė kūdikiams skirtą atsiurbimo ir gaivinimo rinkinį. Tuo metu skubiosios medicinos gydytojas Šarūnas Maciulevičius gaivino suaugusį pacientą ir stabilizavęs jo būklę kartu su slaugytoja Nina Bartke ir slaugytojo padėjėjomis pribėgo padėti man. Kadangi naujagimis vis dar nekvėpavo, tęsėme gaivinimą ir staiga išgirdau verkimą. Kūdikio verkimas medikui – pats geriausias ženklas“, – „Facebook“ pasakojo skubiosios medicinos gydytojas P. Uksas.

Šarūnas Maciulevičius

Kaip rašoma RVUL socialinio tinklo paskyroje, komanda toliau tęsė naujagimio gelbėjimą: išsiurbė iš plaučių kvėpuoti neleidusią masę, prijungė gyvybinių funkcijų stebėjimo monitorių, nors suaugusiems skirti elektrodai vos tilpo ant kūdikio krūtinės, o deguonies saturacijai skirtą prietaisą teko dėti ant kojos. Galiausiai net ir sauskelnes pakeitė – pritaikė mažiausias skyriuje turėtas, skirtas suaugusiems.

„Stabilizavę būklę paskambinome GMP ir paprašėme naujagimį nuvežti į Vaikų ligoninę. Tokie įvykiai mūsų skyriuje labai reti, kone išskirtiniai, bet atslūgus adrenalinui visi buvome labai laimingi, kad padarėme viską, ką galėjome ir išsaugojome gyvybę. Tai – didžiausias atlygis šiame darbe. Labai noriu padėkoti visai dirbusiai komandai už puikų darbą“, – džiaugėsi RVUL Skubios pagalbos skyriaus vedėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)