Į ligoninę mergaitė atvežta visiškai išsekusi, o dėl itin mažo svorio - vos 5 kilogramų - balansavo tarp gyvybės ir mirties. Globos namų darbuotojai tikino, kad mažametė nevalgo, todėl jai reikia įstatyti vamzdelius, per kuriuos būtų galima maitinti.

Kauno klinikų vaikų chirurgijos ir urologijos skyriaus vadovas Artūras Kilda pasakojo, kad į ligoninę atvežta mergaitė buvo labai blogos būklės. Ji gulėjo negalėdama pajudėti, vėmė, oda buvo išberta, o ant kūnelio atsiradusios pragulos.

Vaiką apžiūrėję medikai nustatė, kad mergaitė buvo marinama badu, jai gyvybiškai trūko skysčių.

„Po dienos, kai jai buvo pastatyta lašelinė ir atstatyti skysčiai, ji jau sėdėjo. Dabar, po savaitės, kai ji gauna normaliai valgyti, ji sėdi, bendraujanti, reaguoja į aplinką, šypsosi, knygutes mato, varto, o prieš tai buvo tragiškas tragiškas vaikas. Va šitas kontrastas labiausiai ir neramina“, - sakė medikas A. Kilda.

Pasak gydytojų, vaistų mergaitei nereikia, kol kas stengiamasi ją reguliariai maitinti. Esą jeigu vaikas toliau bus prižiūrimas, jokių pasekmių sveikatai neturėtų likti.

Kaip informuoja TV3 „Žinios“, Ventos socialinių globos namų direktorė Gražina Banienė kaltinimus mergaitės nepriežiūra griežtai neigė ir tikino, kad globos namuose daryta viskas, jog padėtų psichikos sutrikimų turinčiai mažylei. Ji kaltino medikus abejingumu, mat kai dėl prastos mergaitės sveikatos iš pradžių jie kreipėsi į Šiaulių ligoninę, jai vietos ten esą neatsirado. Kitą dieną vėl pablogėjus sveikatai, mažylė nuvežta į Šiaulių Moters ir vaiko šeimos kliniką, kur gydyta šešias dienas.

„Ten ji pragulėjo šešias dienas ir ją mums grąžino atgal, motyvuodami tuo, kad su mergaite yra viskas puiku, jūs vežkitės ir viskas jai yra gerai. Parsivežus vėl ta pati problema“, – kalbėjo G. Banienė.

Mergaitės būklei vėl pradėjus blogėti, nuspręsta kreiptasi į Kauno klinikų medikus. Šie, pasak Ventos socialinės globos namų atstovų, mergaitę priėmė tik po savaitgalio, nors į jų duris belstasi jau penktadienį.

Gydytojai tikina, kad mergaitę priėmė iš karto.

Kauno klinikos kreipėsi į Akmenės r. vaiko teisių apsaugos tarnybą, kuri informavo Valstybės vaiko teisių apsaugos įstaigą. Specialistai aiškinsis, kas kaltas dėl tokios mergaitės būklės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1029)