Medikai įspėja tėvus, kad dėl aukštos oro temperatūros ir itin pavojingos saulės, vaikams turi būti suteikiama ypatinga priežiūra net tuomet, kai lauke jie praleidžia nedaug laiko.

Plastikos chirurgė Nora Nugent laikraščiui „Brighton Argus“ sakė, kad dažniausiai nudegimai nutinka elgiantis neatsargiai. „Nei vienas tėvas nenori, kad jų vaikas nudegtų saulėje, tačiau nelaimių nutinka. Karštomis, saulėtomis dienomis įdegti galima labai greitai, net lauke praleidus mažai laiko.

Raginame visus vaikus prižiūrinčius žmones skirti keletą minučių patepimui kremu nuo saulės. Tai padaryti reikia prieš einant į lauką ir nepamiršti procedūrą kartoti kas kelias valandas“, – sakė medikė.

Ligoninėje, kurioje gydomas kūdikis, per kelias savaites atsidūrė dar 12 vaikų. Taip pat labai daug nukentėjusiųjų nuo karštų grilių.

Kaip DELFI rašė praėjusią savaitę, vaikams itin didelį pavojų kelia ir karščio smūgis, jei mažylis paliekamas įkaitusiame automobilyje. Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas prof. Rimantas Kėvalas perspėja, kad vaiką pražudyti gali net 10 minučių ir tėvai jokiu būdu neturėtų savo atžalų palikti vienų automobilyje. Apie tai skaitykite daugiau čia.