Pasak operaciją atlikusio Pilvo ir endokrininės chirurgijos skyriaus chirurgo Šarūno Dailidėno, svetimkūniai pacientų virškinamajame trakte nėra reti, tačiau šis atvejis unikalus jų gausa.

Pacientas kreipėsi dėl pilvo skausmų. Apie tai, kad jau kurį laiką jis rijo vinis, skutimosi peiliukus ar kitus daiktus, asmuo neprasitarė. Šis netikėtas faktas paaiškėjo aptikus svetimkūnius rentgeno nuotraukoje.

„Kadangi endoskopiškai tokio kiekio svetimkūnių pašalinti neįmanoma, juos skubiai šalinome chirurginiu būdu. Tris valandas trukusios operacijos metu, su rentgeno kontrole, pašalinti visi, net patys smulkiausi paciento skrandyje buvę svetimkūniai“, – pasakojo Š. Dailidėnas.

Po operacijos paciento būklė stabili. Po sėkmingos operacijos jis toliau stebimas ir gydomas ligoninėje.

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje – didžiausia chirurgijos klinika Vakarų Lietuvos regione. Ligoninėje per metus įprastai iš viso atliekama virš 30 tūkst. Operacijų. Iš jų – virš 3 tūkst. Pilvo ir endokrininės chirurgijos klinikoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)