„Džiaugiuosi, kad taip viskas susiklostė, nes praktika Alytuje man duoda daug daugiau patirties negu jos iki šiol gavau didmiesčio ligoninėse. Alytaus medikai dėmesingesni, maloniai dalijasi savo patirtimi, žiniomis, į studentus žvelgia kaip į lygiaverčius kolegas. Čia atmosfera daug jaukesnė ir šiltesnė“, – atviravo mergina ir pridūrė, kad sostinėje egzistuoja hierarchiniai santykiai tarp studentų ir dėstytojų.

Gabrielė įsitikinusi, kad šiuos skirtumus lemia dideli darbų krūviai bei studentų srautai didžiosiose gydymo įstaigose. Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės gydytojai daug praktikantų neturi, todėl gali jiems skirti daugiau dėmesio ir laiko.

Nuo vasario mėnesio praktiką atliekančiai studentei ligoninėje jau teko praeiti keturis ciklus - vidaus ligas, vaikų ligas, traumatologijos-ortopedijos ir akušerijos-ginekologijos ligas. Labiausiai ją dominančios sritys, tarp kurių ji ir rinksis studijuoti rezidentūrą, yra vidaus ligos ir traumatologija – ortopedija.

Paklausta, su kuriuo miestu ji sieja savo ateitį ir karjerą, studentė nė nedvejodama atsakė, kad į Alytų ją vėl sugrąžintų čia „prigijęs“ LindyHop‘as arba išsipildžiusi profesinė svajonė – Alytaus ligoninėje dirbti gydytoja reabilitologe. Tačiau merginos netenkintų pasiūlymas dirbti poliklinikoje.

„Reabilitacija Lietuvoje vis dar labai nuvertinta, todėl susirasti šios srities darbą Alytuje šansų mažai. Tačiau viskas labai greitai keičiasi, visi pradeda suvokti, kad vien vaistais žmogaus nepagydysi, ypač nepastatysi jo ant kojų, todėl visos galimybės dar prieš akis“, – vylėsi Gabrielė, kuri neatmeta galimybių gimtajame mieste kurti savo verslą.

Studentė pasakojo, kad mediko profesijos pasirinkimui reikšmės turėjo ne tik giminėje besitęsiančios šios profesijos tradicijos, bet ir skaudus įvykis. Tuo metu dar mokykloje aštuntą klasę lankiusios Gabrielės teta pateko į avariją. Tik medikų dėka ji šiandien gyva. Šis įvykis merginą pastūmėjo galutinai apsispręsti dėl savo profesijos pasirinkimo ir ėmė tendencingai jo siekti.

Gabrielė neslėpė, kad ne kartą teko gailėtis dėl tokio sprendimo ir net buvo apsisprendusi apleisti studijas.

„Turbūt kiekvienas mediciną studijuojantis ne kartą pasigaili šio pasirinkimo, nes pirmieji trys studijų metai būna be galo sunkūs. Tačiau kai visa tai praėjo, džiaugiausi, kad atsilaikiau ir neišdrįsau mesti studijų. Viską ištverti man padėjo LindyHop‘as. O dabar kankina kiti dalykai – sunku atsiriboti nuo pacientų problemų, sunku pamiršti mirtis. Tačiau žinau, kad tą išgyvena visi jauni gydytojai“, – atviravo Gabrielė.