„Kol kas negaliu tvirtinti, kad dėl mano ligos kalti gyvsidabrio garai. Galbūt mokslas į tai atsakys. Tačiau įvairių sutapimų, leidžiančių taip manyti, nemažai”, – sakė keturias paras reanimacijos skyriuje praleidęs E. Pašilis.

39 metų vyras blogai pasijuto praėjusį trečiadienį. Pėsčiomis eidamas į darbą jis staiga prarado sąmonę ir pargriuvo.

Santariškių klinikose teisėjui diagnozuota masyvi trombolija - kairės kojos kraujagyslėje aptiktas stambus krešulys.

Pasak jo, krešuliai pakirto ir du jo kolegas.

DELFI primena, kad keli kilogramai gyvsidabrio teisme buvo rasti gruodžio viduryje, darbininkams gręžiant sieną teismo patalpose. Nacionalinei visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijai atlikus oro taršos tyrimą, nustatyta, kad kai kuriose teismo patalpose gyvsidabrio garų ore koncentracija normą viršija beveik 6 kartus.

„Tokie atvejai dar kartą verčia pagalvoti apie papildomas saugumo priemones teismuose. Juolab, kai pavojus gręsia visiems teisme esantiems – teismų darbuotojams, proceso dalyviams, visuomenės atstovams“, – susirūpinimą esama situacija yra išreiškęs Teisėjų tarybos pirmininkas Gintaras Kryževičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)