Šio šulinio geriamuoju vandeniu naudojasi 12 šeimų (25 gyventojai, iš kurių 10 mažamečiai vaikai). Kieme šalia šulinio įrengta paplavų duobė (apytikriai už 3,5 metro), o maždaug už 11 metrų – lauko tualetas.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos darbuotojai paėmė šulinio vandens mėginius jo kokybei nustatyti. Tyrimų rezultatų dar laukiama. Gyventojai informuoti nenaudoti galimai užteršto šachtinio šulinio vandens. Visuomenės sveikatos centro specialistų teigimu, šachtinis šulinys įrengtas nesilaikant Lietuvos higienos reikalavimų.

Normatyvai numato, jog prie šulinio ir versmės kaptažo įrenginio turi būti sudaroma apsaugos zona, kurios atstumas iki gyvenamojo namo 7 m, iki garažo, ūkinio pastato ar šiltnamio – 10 m, iki tvarto, mėšlidės ir kompostavimo aikštelės, išgriebimo duobės – 25 m, iki lauko nuotakyno – 15 m. Užterštas šulinys turės būti išvalytas, dezinfekuotas.

Taip pat nurodyta išvalyti, išdezinfekuoti ir panaikinti esamą paplavų duobę bei tualetą, o statant naujus, juos įrengti ne arčiau kaip 25 m nuo šulinio. Apie gyventojams iškilusias problemas dėl geriamojo vandens NVSC specialistai informavo Panevėžio savivaldybę.