„Jeigu paklausite, kaip skiepijamės antrąja sustiprinančiąja doze nuo kovido – blogai skiepijamės. Jei kažkada galėjome pasigirti, kad esame pirmieji Rytų Europoje, tai šiuo metu gal vos keletas šalių (vangiau – BNS) už mus skiepijasi: pas mus – apie vienas procentas žmonių, Europoje – apie dešimt“, – trečiadienį žurnalistams prieš Vyriausybės posėdį sakė A. Dulkys.

Jis svarstė, kad žmonės galėjo atidėti skiepijimąsi ir dėl karo Ukrainoje, energetinės krizės, taip pat procesą trukdo ir išaugęs sergamumas peršalimo ligomis.

Skiepijimas „Eurovaistinėje“

„Labai tikėtina, kad karas, energetinė krizė užgulė žmones, ir mūsų pakankamai stipri ugniasienė, nuimtas krūvis nuo sergamumo COVID-19 nusiuntė žmonėms žinutę, kad gal aš palauksiu. Juo labiau, pats sergamumas trukdo: aš jau buvau užsiregistravęs antrai sustiprinančiai dozei, o po to peršalau, tada atitinkamai reikia išlaukti tam tikrą laiko atstumą, kad tai būtų veiksminga“, – kalbėjo A. Dulkys.

Lietuvoje mažiausiai viena skiepo nuo koronaviruso doze yra pasiskiepiję 70 proc. gyventojų.

Vis tik, pabrėžė jis, svarbiausia rizikos grupei priklausantys asmenys skiepijasi nuo šiuo metu Lietuvoje siaučiančio gripo.

„Dabar aktualiausia gripas, tai tos mūsų rizikos grupės, senjorai skiepijasi labai gerai, tegul daro taip toliau“, – sakė A. Dulkys kartu pridurdamas, kad šiuo metu iš turėtų daugiau nei 200 tūkst. vakcinų yra panaudota apie 80 proc. jų.

„Tai labai gerai skiepijasi ši amžiaus grupė, labai ačiū, taip daryti toliau, dar yra vakcinų ir dar šiuo metu tikrai apsimoka skiepytis, dar nevėlu“, – skiepytis paragino ministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją