„Šiuo metu Vilniaus regiono stacionarinėse įstaigose situacija yra stabili, vietų pacientams pakanka, tačiau epidemiologinė situacija nuolatos įdėmiai stebima. Nuo gruodžio 1 dienos uždaromas COVID-19 sergantiesiems gydyti skirtas skyrius Druskininkų ligoninėje, COVID-19 pacientai bus siunčiami į Alytaus S. Kudirkos ligoninę ir kitas regiono įstaigas“, – situaciją komentuoja Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų direktorė valdymui Jolita Jakutienė.

Jolita Jakutienė

Vilniaus regione COVID-19 liga sergantys pacientai be Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų yra gydomi Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje, Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje, Ukmergės, Alytaus S. Kudirkos, Elektrėnų, Molėtų, Trakų, Varėnos, Šalčininkų ligoninėse ir specializuotas paslaugas teikiančioje Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje.

Santaros klinikose, koordinuojančiose COVID-19 pacientų srautus Vilniaus regione ir gydančiose sunkiausius COVID-19 liga sergančius pacientus, šiuo metu yra užimta 76 proc aktyviam gydymui skirtų ir 85 proc. reanimacijos ir intensyviosios terapijos vietų.

Ne visiems pacientams, kaip teigia gydytojas anesteziologas-reanimatologas Albinas Kalimavičius, pavyksta padėti: dėl COVID-19 ligos sukeltų sunkių komplikacijų reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose miršta iki 45 proc. gydomų pacientų.

Pasak Santaros klinikų direktoriaus medicinai doc. Valdo Pečeliūno, Santaros klinikose ir toliau daugiausia tenka gydyti nepasiskiepijusius arba tik viena doze paskiepytus pacientus: jie sudaro daugiau kaip du trečdalius COVID-19 pacientų. Pacientų amžius labai įvairus. Tarp gydomų nuo COVID-19 pacientų yra du vaikai.

Valdas Pečeliūnas

„Didžiausios pastangos šiuo metu dedamos tam, kad išlaikytume optimalų ne COVID-19 paslaugų teikimo lygį“, – teigia direktorius medicinai.

„Atsipalaiduoti neleidžianti situacija ligoninių stacionaruose akivaizdžiai rodo, kad pandemija tebesitęsia, visuomenė toliau turi būti aktyviai vakcinuojama, laikomasi visų reikalingų infekcijos kontrolės priemonių“, – primena direktorė valdymui Jolita Jakutienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)